MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Egy arany-, egy ezüst- és hét bronzérem a kajak-kenu EVB mérlege

Magyar szempontból volt mit ünnepelni a montemor-o-velhói egyetemi és főiskolai világbajnokságon, amelyen egy arany-, egy ezüst- és hét bronzérmet gyűjtött be csapatunk. 2018 szeptemberében Szeged ad otthont az egyetemisták világbajnokságának.

2016. június 10., péntek 10:45

Egyetemi-vb aranyérem Portugáliából

Egyetemi-vb aranyérem Portugáliából

K-4 1000 méteren győzni tudott a Varga Buda (SZIE), Drevenka Marcel (EDUTUS), Szále Patrik (PPKE), Györgyjakab Máté (TE) összetételű magyar hajó az Egyetemi Világbajnokságon. Györgyjakab Máté és Varga Buda párosban is érmet szerzett és szintén bronzérmes lett C-2 1000 méteren a Varga Patrik, Viola Viktor duó.

 

2016. május 20., péntek 11:06

Kajak-kenu MEFOB 2016

Dátum: 2016. június 3-5.
Helyszín: Sukoró
Kategória: Versenysport

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) döntése alapján a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) közösen Öttusa Egyetemi Világbajnokságot (EVB), a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel (MKKSZ) közösen pedig Szegeden, Kajak-kenu EVB-t rendezhet. A Matyi-érre tervezett esemény megszervezésével kapcsolatosan folynak a tárgyalások a Szegedi Tudományegyetem vezetésével is.

2015. június 10., szerda 08:16

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Izgalmas küzdelmek a kajak-kenu MEFOB-on

Változatos eredményeket hozott az idei Kajak-Kenu Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság (MEFOB), amelyen összességében a legtöbb érmet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói gyűjtötték be.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

5 magyar érem a Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon

Három ezüstöt és két bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a fehéroroszországi Minszkben rendezett VI. Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által rendezett versenyen 19 olyan magyar sportoló szállt vízre, akik sportolói karrierjük mellett egyetemre, vagy főiskolára is járnak.

Erős mezőny, tisztes magyar helytállás - a kajak-kenu egyetemi vb első napjának mérlege

A Minszkben rendezett kajak-kenu egyetemi világbajnokság első napján az ezer méteres finálékon valamennyi magyar egység a döntőbe jutott. Bár a rendkívül erős mezőnyben az éremszerzés sajnos nem sikerült, de valamennyi magyar egység kiválóan teljesített, így összesítésben négy negyedik helyet és egy ötödik helyet szerezetek a piros-fehér-zöld színeket képviselő fiatalok.

Egyetemista kajak-kenusok veszik birtokba Fehéroroszország vizeit

Augusztus 15-17. között a fehéroroszországi Minszk városában rendezik meg a VI. Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságot (EVB). A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által rendezett versenyen 19 kiváló magyar kajak-kenus száll vízre.

1. oldal / 4