MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. november 28., péntek 18:58

Újra megmérkőznek az egyetemista judósok

Újra megmérkőznek az egyetemista judósok

2014. november 30-án, vasárnap újra a tatamira léphetnek az egyetemisták, hogy eldöntsék, ki a legjobb judós az egyetemi életben. A 2014-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságot a budapesti BHSE Küzdősport Centrumban rendezi a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Judó Szövetség (MJSZ) 11 órától.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

2014. november 26., szerda 07:40

Kosárlabda gála a Tüskecsarnokban

Kosárlabda gála a Tüskecsarnokban

Nagyszabású történelmi előmérkőzése lesz a Tüskecsarnok ünnepélyes átadása alkalmával rendezendő All Star gálának: először rendeznek egyetemi All Star kelet-nyugat találkozót, amely november 29-én, szombaton 15.15 órakor kezdődik.

2014. november 25., kedd 07:25

Cseh: Hosszú-program, egyetemi szinten

Cseh: Hosszú-program, egyetemi szinten

Cseh László is kedvet kapott a „Hosszú-programhoz”: gyakorlatilag az összes számban rajthoz állt az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon és négy egyéni elsőséget be is gyűjtött a 16 felsőoktatási intézmény csaknem 200 versenyzőjét felvonultató eseményen, a Komjádi uszodában. Rajta kívül több volt és jelenlegi válogatott kerettag is erősítette a saját egyetemének csapatát, így Kapás Boglárka, Gyurta Gergely és Pulai Bence is ott volt a rajtköveken.

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Elismerés Vlagyimir Putyintól az egyetemi sport fejlesztéséért

Az oroszországi Csebokszáriban „Oroszország – Sport országa” címmel rendezett V. Nemzetközi Sport Fórumon részt vett az Oroszországi Föderáció elnöke, Oroszország kormányfője, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,  a Nemzetközi Sportszövetség (FISU) elnöke , Claude-Louis Gallien, a FISU alelnöke, aki egyben az Orosz Egyetemi Sportszövetség (RSSU) elnöke, Oleg Matytsin, és a FISU főtitkára,  Eric Saintrond.