MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Olimpikonunk és 6 magyar éremesélyes a 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságon

2016. szeptember 4-6. között rendezik meg a 14. Evezős Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Poznanban, ahol 15 magyar egyetemista résztvevőnek is szurkolhatunk.

Karate egyetemi világbajnokság - 7. helyen zártak a magyarok

Augusztus 13-án zárult a portugáliai Bragában rendezett 10. Egyetemi Karate Világbajnokság, két versenyzőnk is a legjobb 8 között végzett.

Éremesőt várunk a 10. Egyetemi Karate Világbajnokságon versenyzőinktől

Augusztus 10. és 13. között kerül megrendezésre a portugáliai Bragában a 2016. évi 10. Egyetemi Karate Világbajnokság

Szépen szerepeltek triatlonosaink a World University Triathlon Championship 2016 - Nyon bajnokságon

A bajnokságon 27 ország 126 atlétája vett részt, köztük 59 női és 67 férfisportoló. Magyarországot Bicsák Bence (PTE), Bragmayer Zsanett (TE), Bujdosó Ferenc (SZIE), Király István (EJF), Sárszegi Noémi (PTE), Staub Róbert (OE), és képviselte.

Hat magyar egyetemistának is szurkolhatunk a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon a hétvégén

Augusztus 5-7-ig tartják a svájci Nyon-ban a Triatlon Egyetemi Világbajnokságot, melyen hat magyar résztvevő is indul.

2016. augusztus 05., péntek 10:02

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

Az ELTE és a BEAC közös 118 éves sporttörténelmét bemutató „BEAC-Az elsők” című vándorkiállítás újabb állomásához érkezett. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően a tárlat augusztus 3-tól a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben tekinthető meg.

2016. augusztus 05., péntek 08:46

Aranyos svéd-váltók, kilencedik magyar hölgyek

Aranyos svéd-váltók, kilencedik magyar hölgyek

A svéd női és férfi egység nyerte meg a miskolci 20.  Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság utolsó versenyszámát, a váltót. A  Weiler Virág (BME), Kovács Filoména (PTE), Bertóti Regina (SE) alkotta magyar női «A» csapat kilencedik helye bravúros teljesítmény volt, de a 18. helyen zárt férfi B-váltó tagjai is dicséretet érdemelnek. 

2016. augusztus 03., szerda 16:20

Svéd-dupla, Baumholczer (PTE) nyolcadik

Svéd-dupla, Baumholczer (PTE) nyolcadik

Kettős svéd sikerrel ért véget a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság mai  középtávú egyéni versenyszáma. A Bükk-hegységben, pontosabban Jávorkút térségében megrendezett viadalon Baumholczer Máté (PTE) a magyar csapat eddigi legjobb miskolci világbajnoki eredményét produkálva, nyolcadikként érkezett célba. 

Fölényes brit váltó-győzelem, magyar 11. hely

Miskolc belvárosában rendezték meg a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság sprint váltó versenyszámát, mely fölényes brit győzelmet hozott. A végig izgalmas és látványos versenyben Magyarország rendkívül szoros csatában az előkelő 11. helyet harcolta ki.  

2016. augusztus 01., hétfő 17:46

Skandináv dominancia a hosszú távon

Skandináv dominancia a hosszú távon

Skandináv dominanciát hozott a miskolci 20.  Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság mai, hosszú távú versenyszáma, hiszen a lehetséges hat éremből ötöt ezen nemzetek képviselői érdemeltek ki. A négy-négy magyar közül Weiler Virág (BME) és Bakó Áron (BME) bizonyult a legjobbnak, mindketten a 13. pozícióban zártak.