MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Széchenyi István Egyetem

Web: uni.sze.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Első aranyérem az Universiaden – a Simon-Juhász evezős kettős bombaerős hajrával győzött

A 28. Nyári Universiade mai napján megkezdődtek az evezős versenyek döntői is, a Gwangjutól 300 km-re levő Chungju városában a Tangeum tavon.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói nyerték a B33 MEFOB-ot

A férfiak és a hölgyek versenyében egyaránt a Szegedi Tudományegyetem USC Szeged csapata nyerte a debreceni 3x3 U18 világbajnokság kísérő versenyeként megszervezett B3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). Hétvégén a Nagy Templom előtti Kossuth téren, a világbajnokság pályáin igen nagy hőségben játszották mérkőzéseiket a MEFOB döntős csapatok.

A sportok királynőjének idei legjobbjai a Testnevelési Egyetemen

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen szervezték meg az Atlétikai Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ahol valamennyi számban komoly küzdelem folyt a hallgatók között. A mintegy 40 aranyérem kiosztásában közreműködött prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke is.

Az egri hallgatók nyakába kerültek az aranyérmek a kézilabda MEFOB-on

A Kézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság döntőjének két napos tornáján, a fiúknál a Pannonwork Kupáért, míg a hölgyeknél a Bridge Kupáért folyt a versengés. Végül mindkét kupát az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) csapatainak hallgatói szerezték meg, így az egriek állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. A fiúknál az ezüstérmet a Pannon Egyetem (PE) veszprémi hallgatói, a bronzérmet pedig a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) diákjai vihették haza.

Idén 64%-al többen neveztek a Triatlon MEFOB-ra

Az V. Egri Triatlon Fesztiválon megrendezett 2015-ös Triatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a férfiaknál 30 versenyző küzdött, míg a nőknél 11 versenyző állt a rajtvonalhoz.

Győr városában dől el, idén kik nyerik a Kézilabda MEFOB-ot

A Kézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) legjobb 4 női és férfi csapata ez évben Győrben méri össze tudását. Jövő hét elején dől tehát el, hogy kézilabdában kik az év egyetemi bajnokai. Az eseményt 2015. május 18. és 19. között, a Győr Városi - Egyetemi Csarnokban (9026 Győr, Egyetem tér 1.) rendezik meg.

2015. május 11., hétfő 10:37

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Kiélezett, végletekig izgalmas döntőket játszottak a csapatok a 2014/2015-ös Futsal Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes tornáján az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bogdánfy úti sporttelepén, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) pályáján. Az elsőséget a férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a hölgyeknél pedig a Debreceni Egyetem (DE) csapata szerezte meg.

A Dunai Regatta győztese sárkányhajóban a Széchenyi Egyetem, nyolcasban a Harvard

Szombaton, a Budapesten rendezett Dunai Regattán a sárkányhajósók versengését a Széchenyi István Egyetem (SZE) csapata nyerte meg. Az evezős nyolcasok versenyében másodikként szintén a győri SZE csapata ért célba a győztes, amerikai Harvard Egyetem csapata mögött. A sárkányhajósoknál a Műszaki Egyetem és a Testnevelési Egyetem együttese végzett dobogós helyen, míg a nyolcasok mezőnyében az amerikai Princeton egyetem csapata lett a bronzérmes és a Corvinus Egyetem gárdája a négycsapatos döntőben a negyedik.

Számos címvédést eredményezett a súlyemelő MEFOB

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) múlt hétvégén rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra kilátogatott Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és Kovács György főtitkár-helyettes is. A megmérettetésen a BME hallgatója, az 56 kilogrammos Bárdos Péter, az utóbbi három év MEFOB győztese, 112 kilogrammos összetett eredményével ez évben is megszerezte súlycsoportjának első helyét. A tavalyi MEFOB győztes Petrohai Balázs, a Debreceni Egyetem (DE) hallgatója megvédte címét, 183 kilogrammos eredményével ismét elhozta súlycsoportjában az összetett aranyérmet.

Fölényesen nyerte az Asztalitenisz MEFOB-ot a Pécsi Tudományegyetem

Sikeres hetet zárt a Pécsi Tudományegyetem (PTE), hiszen nem csak a Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) zsebelt be aranyérmet az összesített pontversenyen, hanem az április 14-15-én Pécsett rendezett Asztalitenisz MEFOB-ról is abszolút győztesként térhetett haza.

1. oldal / 5