MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Miskolci Egyetem

Web: www.uni-miskolc.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
2015. szeptember 24., csütörtök 11:58

Idén is támogatja élsportolóit a Miskolci Egyetem

Eperjes Gábor

Élsportolói mentorprogramjával 19 élsportoló hallgatóját támogatja kiemelten a jövőben a Miskolci Egyetem.

2015. szeptember 09., szerda 06:57

Támogatja élsportolóit a Miskolci Egyetem

Támogatja élsportolóit a Miskolci Egyetem

Új, az élsportolók egyetemi tanulmányait támogató mentorprogramot indít a Miskolci Egyetem. A program a jövőben még vonzóbbá teheti Miskolcot az élsportoló fiatalok körében, függetlenül attól, hol élnek.

a 2017-es miskolci szervező bizottság

A kiváló szervezettségű 13. Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságán tisztes helytállás jellemezte a magyar csapatok szereplését júniusban, Koperben (Szlovénia).

Fut az Egyetem – demonstrációs futás, elöl Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, Dr. Deák Csaba kancellár, Rakaczki Zoltán MEAFC elnök

2015. június 30-án zárul az 2013. novemberében indított TÁMOP pályázati projekt, amelynek eredményeként az elmúlt két évben olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem (ME) szabadidősportjában, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa. Prof. dr. Torma András, a ME rektora úgy látja, hogy az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházások, a megvalósult szolgáltatás-fejlesztések és az egyetem sportegyesületében végbement megújulás eredményeként, az intézmény kiváló gazdája lehet majd a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak is.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói nyerték a B33 MEFOB-ot

A férfiak és a hölgyek versenyében egyaránt a Szegedi Tudományegyetem USC Szeged csapata nyerte a debreceni 3x3 U18 világbajnokság kísérő versenyeként megszervezett B3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). Hétvégén a Nagy Templom előtti Kossuth téren, a világbajnokság pályáin igen nagy hőségben játszották mérkőzéseiket a MEFOB döntős csapatok.

A Debreceni Egyetem győzelmével jubilált a Szarvasűzők

Április 11-én délelőtt dr. Ollé János, az Eszterházy Károly Főiskola nemzetközi és tudományos rektorhelyettese indította el a negyedévszázados Bosch Szarvasűzők váltófutóversenyt, amely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB) is. Az egri Dobó térről induló 12 fős csapatok a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain keresztülhaladva, délután értek célba, a Miskolci Egyetemen. Összesen 62 csapatnak sikerült szintidőn belül teljesítenie a 75 km-es távot.

2015. március 24., kedd 00:15

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Negyed évszázada űzik Bonifácot

Április 10-11-én immár 25. alkalommal rendezik meg Eger - Miskolc útvonalon a Szarvasűzők Váltófutást, mely egyben a II. Magyar Egyetemi – Főiskolai Váltófutó Országos Bajnokság (MEFOB). A komoly múlttal rendelkező futóverseny, amit a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával a Miskolci Egyetemisták Szövetsége szervez, idei különlegessége, hogy nem csak egyetemisták, főiskolások indulhatnak, hanem bárki, aki kedvet kap az eseményhez és benevez a Szarvasűzőkön való részvételre.

2015. március 09., hétfő 22:17

Generációk találkozása az I. MEAFC Bálon

Generációk találkozása az I. MEAFC Bálon

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) március 7-én bált szervezett a 10 szakosztály és a Miskolci Egyetem sportéletének szereplőinek, egykori diákjainak, támogatóinak és szimpatizánsainak.

2015. március 02., hétfő 10:42

Miskolcot is bejárta az EUSA elnöke

Miskolcot is bejárta az EUSA elnöke

Pénteken, a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) campusán tett látogatás után Miskolcra utazott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek, hogy megtekintse a 2016-os Tájfutó Egyetemi Világbajnokság és a 2017-es Kosárlabda Európa-bajnokság tervezett helyszíneit.

2015. február 27., péntek 19:46

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Február 27-én a Szent István Egyetemre (SZIE) látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és Bőhm Balázs a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke prof. dr.Kiss Ádám. A sportvezetőket, Figler Kálmán, az egyetem kancellárja fogadta. Az EUSA elnökének második hivatalos programjának apropóját, a csütörtöki MEFS által diplomaták, konzulensek és külügyi képviselők körében rendezett fogadás után, a nyáron rendezendő Európai Egyetemek Rögbi Bajnoksága adta.

1. oldal / 7