MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 12., péntek 20:48

Universiade: A MEFS prezentálta a 2019-es Universiade pályázat lehetőségeit

Idén, áprilisban Magyarország hivatalosan is jelezte rendezési szándékát a 2019-es Universiadéra. Akkor a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkárságával egyeztetve átutalta a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) számlájára a pályázat díját.


 

Ma, Kazanyban, az Universiade központi épületében a MEFS bemutatta a Hajós Alfréd Tervet és annak keretében Magyarországot, mint lehetséges Universiade helyszínt. Egyeztetett a magyar fejlesztési tervekről és prezentálta a 2019-es Universiade pályázat lehetőségeit. A MEFS standjánál jelen volt, többek között, Nagy Péter Universiade címvédő súlyemelő, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója; Barka Emese, a Semmelweis Egyetem hallgatója, kétszeres Eb-bronzérmes birkózó; Sleisz Gabriella, a Szent István Egyetem hallgatója, Universiade bronzérmes birkózó, valamint Soós Viktória ritmikus gimnasztikázó, a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatója. A standon az érdeklődő nemzetközi és helyi delegációk, valamint FISU munkatársak megtekintették az 1935-ös hazai rendezésű főiskolás világjátékokról, és a 1965-ös budapesti Universiadéról készült plakátokat, fotókat.

 

 

A 2019-es pályázat leadási határideje szeptember 14. A helyszínről november 9-én döntenek Lausanne-ban, a FISU végrehajtó bizottságának ülésén.

 

Képgaléria

{gallery}1432{/gallery}