MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. június 09., csütörtök 10:15

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja – Szeptember 20.

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (International Day of University Sport) legyen. 


A nap célja többek között, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban és arra, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) ajánlása alapján különféle szabadidős sporteseményekkel, versenyekkel, előadásokkal, kulturális eseményekkel és fesztiválokkal hívják fel a figyelmet a sport fontosságára világszerte a FISU tagországok.

 

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ezen a napon kezdeményezte, hogy minden magyar egyetemen, főiskolán Egyetemi Sportnapot tartsanak.

Minden egyetemi központban eddigi információink szerint tanulás nélküli, de kötelező megjelenéssel rektori szünet lesz, így mind a 300,000 hallgatónak lehetősége nyílik részt venni a szuper programokon.

A budapesti központi helyszínen (BEAC – BME Sporttelep - Tüskecsarnok) minden budapesti csatlakozó intézmény hallgatója részt vehet egyéni sportágakban tartandó edzéseken, (pld: zumba, taekwondo, küzdő sport, aerobic stb.), kipróbálhat érdekes, izgalmas sportokat (pl. falmászás, lábtollas stb.).

Az egyetemi csapatok előre történő regisztráció alapján egyetemek közötti bajnokságokban mérkőzhetnek meg egymással (pld.: kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, röplabda bajnokság), ahol komoly csatákra lehet számítani. Összegyetemi budapesti futóbajnokságra is sor fog kerülni. Szurkolni is várunk mindenkit, bíztassák együtt saját egyetemi csapataikat!

 

A Sportnapon SportPontokat lehet szerzni, melyek regisztráció után ajándékkuponokra válthatók be a SportPont e-kuponrendszerében, ahol minden megszerzett pont 1000 Ft kedvezményt ér.

 

Figyeld honlapunkat és Facebook oldalunkat, mert az elkövetkezendő három hónap során folyamatos tájékoztatást nyújtunk a szeptember 20-i eseményekről, részvételi lehetőségekről.