MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. december 01., kedd 10:47

Új sportszervezetek csatlakoztak a MEFS-hez

Az Universitas Sport Club Szeged és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Stratégiai Együttműködési Megállapodást kötött egymással a felsőoktatási intézmény keretei között zajló sporttevékenység szervezésének biztosítására. Ugyanezen célból megállapodást kötött egymással a Debreceni Akadémiai Sport Egyesület is a Debreceni Egyetemmel.


Mivel mindkét Egyetem tagintézménye a Magyar Egyetemi - Főiskolai sportszövetségnek (MEFS) és a szervezet alapszabálya szerint a MEFS-nek tagjai lehetnek azok a sportszervezetek is, amelyek a felsőoktatási intézmények keretei közötti sporttevékenység szervezéséért a felsőoktatási intézménnyel együttműködési megállapodást kötöttek - a két sportszervezet kérvénye alapján elnyerte a MEFS tagságát. Mostanra, így 41-re nőtt a MEFS tag sportegyesületek száma. 

Az Egyetemek és Sportegyesületek közötti megállapodásokban az Egyetemek vállalták, hogy elkötelezik magukat sportéletük fejlesztése mellett, amelyben a sportszervezeteket  a jövőben stratégiai partnerüknek tekintik. A felsőoktatási intézmények a szerződés megkötésével egyidejűleg azt is rögzítették, hogy mostantól szerződésszerűen garantálják, hogy az adott sportágak esetében biztosítják a hallgatóik számára a sportszakmailag indokolt edzéseken való részvételt. A Sportszervezetek színeiben versenyző hallgatók eztán teljes joggal viselhetik sportmezükön az Egyetemek címerét is. A megállapodásban a sportszervezetek azt vállalták, hogy fejlesztési törekvéseiben és napi működésükben alkalmazkodnak az egyetemi hallgatói igényekhez, valamint döntéshozatalukban az egyetemi polgárok részvételét is biztosítják.