MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 10., kedd 15:40

Prof. dr. Kiss Ádám előadást tart a Hajós Alfréd a polihisztor emlékkonferencián

A magyar sport első olimpiai bajnoki címét megszerző Hajós Alfréd halálának 60. évfordulója tiszteletére emlékkonferenciát szervez a Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sporttörténeti Szakbizottsága, valamint a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum.


A Hajós Alfréd a polihisztor című rendezvényen 2015. november 12-én, csütörtökön 14.30 órai kezdettel, a Magyar Sport Házában prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke köszönti a vendégeket és tartja meg előadását Hajós Alfréd a mai egyetemi sportban címmel.


A konferencia a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum által szervezett Hajós Alfréd hagyatéka című kiállítás megtekintésével zárul. A gyűjteménybe bekerült a sportsajtó által adományozott „Magyar delfin” becenévre hallgató egykori építészmérnök, gyorsúszó, labdarúgó, labdarúgó-játékvezető és szövetségi kapitány, újságíró egykori olimpiai érmétől kezdve, építészi munkásságának emléktárgyain át, a labdarugó válogatottban hordott sapkájáig sok minden. A belépés térítésmentes, de holnap déli határidővel regisztrációhoz kötött. A meghívó a csatolmányból letölthető.