MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

A Jäger, Szabó, Lám trió bearanyozta a vb búcsúnapját

A kötöttfogásúak szombaton még fokozni is tudták az előző, kétszeresen aranyos nap hangulatát: előbb a 75 kilós Szabó László, majd a 130 kilós Lám Bálint, a vb legutolsó párharcában pedig zárásként a 66 kilósok között Jäger Krisztián is arannyal gazdagította a magyar éremkollekciót, ezzel hozzájárulva a kötöttfogásúak csapat-pontversenyének magyar győzelméhez is.

2014. július 09., szerda 22:13

Két bronz, egy sérülés a magyar mérleg

Két bronz, egy sérülés a magyar mérleg

Újabb érmekből, gyors kiesésekből és fájdalmas sérülésből is kijutott a magyaroknak a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság második napján: a két bronzot Gulyás Zsombor (70 kg, Semmelweis Egyetem) és Csercsics Richárd (125 kg, Semmelweis Egyetem) nyakába akasztották; Kőrösi Éva (55 kg, Semmelweis Egyetem) pedig egy vállficam után gipszben végezte a napot.

2014. július 10., csütörtök 22:26

Egy plusz fél magyar arany a nőktől

Egy plusz fél magyar arany a nőktől

Barka Emese (59 kg, Semmelweis Egyetem) végre bearanyozta a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokságot, és ugyancsak szívet melengető, hogy a női versenynap egy további „fél” győzelmet is hozott az édesanyja révén félig magyar, kanadai színekben induló Dorothy Erzsébet Yeats jóvoltából.

2014. július 07., hétfő 23:17

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Miközben a pécsi sportcsarnok központi terében ma a ceremóniák főpróbája játszott főszerepet, a bemelegítő terem (azaz sátor) vasárnap óta a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokságra érkező birkózóktól hemzseg. Az utolsó ellenőrzések és a technikai értekezlet után a keddi első szőnyegre lépők már orvosi vizsgálatra és mérlegelésre jelentkeztek, a szervezők pedig sajtótájékoztatón adtak számot a viadal előkészületeiről.

Lőrincz Tamás aranyesélyes a pécsi birkózó egyetemi vb-n

Egy héttel a 11. Egyetemi birkózó-világbajnokság rajtja előtt – néhány visszalépést követően – 27 ország 250 birkózójának neve szerepel a torna regisztrációs rendszerében. A magyar keret legfőbb aranyesélyese háromszoros Európa-bajnokunk, Lőrincz Tamás.

Tarolhatunk a pécsi birkózó egyetemi világbajnokságon

Július 8-án startol hazánkban a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokság. Az egyetemistáknak rendezett vb-nek Pécs ad otthon, ahol 30 ország 307 indulója lesz jelen. A július 8-12 közt zajló versenyen hazai versenyzőinknek is szurkolhatunk, hiszen 15 tagú magyar csapatunk is képviselteti magát a viadalon.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Sastin Marianna világbajnok, Barka Emese az Universiade bronzérem után a vb-n is harmadik

Sastin Marianna Magyarország első világbajnoki címét szerezte meg női birkózásban a budapesti vb-n azzal, hogy az 59 kilogrammosok döntőjében technikai tussal legyőzte a bolgár Tajbe Juszeint. A Vasas versenyzője, Sastin Marianna a magyar birkózás első női világbajnoka, edzője és egyben élete párja, Wöller Ákos.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

1. oldal / 2