MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A Jäger, Szabó, Lám trió bearanyozta a vb búcsúnapját

A kötöttfogásúak szombaton még fokozni is tudták az előző, kétszeresen aranyos nap hangulatát: előbb a 75 kilós Szabó László, majd a 130 kilós Lám Bálint, a vb legutolsó párharcában pedig zárásként a 66 kilósok között Jäger Krisztián is arannyal gazdagította a magyar éremkollekciót, ezzel hozzájárulva a kötöttfogásúak csapat-pontversenyének magyar győzelméhez is.

2014. július 09., szerda 22:13

Két bronz, egy sérülés a magyar mérleg

Két bronz, egy sérülés a magyar mérleg

Újabb érmekből, gyors kiesésekből és fájdalmas sérülésből is kijutott a magyaroknak a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság második napján: a két bronzot Gulyás Zsombor (70 kg, Semmelweis Egyetem) és Csercsics Richárd (125 kg, Semmelweis Egyetem) nyakába akasztották; Kőrösi Éva (55 kg, Semmelweis Egyetem) pedig egy vállficam után gipszben végezte a napot.

2014. július 10., csütörtök 22:26

Egy plusz fél magyar arany a nőktől

Egy plusz fél magyar arany a nőktől

Barka Emese (59 kg, Semmelweis Egyetem) végre bearanyozta a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokságot, és ugyancsak szívet melengető, hogy a női versenynap egy további „fél” győzelmet is hozott az édesanyja révén félig magyar, kanadai színekben induló Dorothy Erzsébet Yeats jóvoltából.

2014. július 07., hétfő 23:17

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Miközben a pécsi sportcsarnok központi terében ma a ceremóniák főpróbája játszott főszerepet, a bemelegítő terem (azaz sátor) vasárnap óta a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokságra érkező birkózóktól hemzseg. Az utolsó ellenőrzések és a technikai értekezlet után a keddi első szőnyegre lépők már orvosi vizsgálatra és mérlegelésre jelentkeztek, a szervezők pedig sajtótájékoztatón adtak számot a viadal előkészületeiről.

Lőrincz Tamás aranyesélyes a pécsi birkózó egyetemi vb-n

Egy héttel a 11. Egyetemi birkózó-világbajnokság rajtja előtt – néhány visszalépést követően – 27 ország 250 birkózójának neve szerepel a torna regisztrációs rendszerében. A magyar keret legfőbb aranyesélyese háromszoros Európa-bajnokunk, Lőrincz Tamás.

Tarolhatunk a pécsi birkózó egyetemi világbajnokságon

Július 8-án startol hazánkban a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokság. Az egyetemistáknak rendezett vb-nek Pécs ad otthon, ahol 30 ország 307 indulója lesz jelen. A július 8-12 közt zajló versenyen hazai versenyzőinknek is szurkolhatunk, hiszen 15 tagú magyar csapatunk is képviselteti magát a viadalon.

Universiade: Biczó Bence pályafutásának második legjobb eredménye, július 14-i program

A Magyar Egyetemi Csapat második aranyérmét nyerte a Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence, Kazanyban. Az ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes úszó 200 pillangón, 1:55.32-es időeredménnyel diadalmaskodott. Ez volt Biczó Bence pályafutásának második legjobb eredménye 200 pillangón. A magyarok eddig 8 érmet nyertek Oroszországban.

Universiade: Elődöntőbe jutott a férfi vízilabda csapat

A teltházas negyeddöntő mérkőzés elején kettős emberhátrányba került Vincze Balázs együttese, de az amerikaiak nem éltek a lehetőséggel. Mezei Tamás két és fél perccel az első negyed vége előtt szerezte meg a találkozó első gólját.

Universiade: A MEFS prezentálta a 2019-es Universiade pályázat lehetőségeit

Idén, áprilisban Magyarország hivatalosan is jelezte rendezési szándékát a 2019-es Universiadéra. Akkor a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkárságával egyeztetve átutalta a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) számlájára a pályázat díját.

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.