MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 22., szombat 18:40

A MEFS alelnöke tartott előadást a következő nyári Universiade helyszínén

Immár 12. alkalommal tart nemzetközi fórumot március 17- 21. között Gwanjuban a Nemzetközi Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (FISU). A 2015-ös nyári Universiadénak is otthont adó dél-koreai egyetemi városba több magyar sportvezető is kiutazott, köztük dr. Kamuti Jenő, a nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és dr. Freyer Tamás a MEFS alelnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője is, aki előadást tartott a fórum második napján.


Freyer Tamás előadásában a sport legfőbb etikai kérdéseit és problémáit mutatta be gyakorlati példákon keresztül. A MEFS alelnöke a fair play kapcsán a kormányzat, a szervezetek és az egyén szerepéről beszélt, különös hangsúlyt fektetve az egyén társadalmi és az egyetemi sporttal kapcsolatos felelősségére. Felsorolta továbbá az egyetemi sport előtt álló feladatokat általában, és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség tekintetében is. E feladatok közül kiemelte a sport etikai kérdéseire való figyelemfelhívás fontosságát.
Az előadás teljes anyaga a cikk végén letölthető.

Dr. Kamuti Jenő, aki szintén előadóként vett részt az eseményen, mob.hu-nak így nyilatkozott: "az előadások után megtekintettük a 2015-ös nyári Universiade létesítményeit. Jó irányba halad minden, egy nagyszerű egyetemi multisport eseménynek lehetünk majd tanúi, részesei jövő nyáron Gwanjuban" - mondta a vívásban olimpiai ezüstérmes sportvezető.

A magyar küldöttség vasárnapig érkezik haza.