MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. december 21., hétfő 09:46

Két forduló után, hibátlanul az élen a BME Futsal Club!

A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság címvédője átmentette tavalyi formáját erre az idényre is. Csernai mester tanítványai Fábián Gábor duplájának köszönhetően rangadót nyertek a hétvégén a Corvinus Futsal ellen, majd gólfesztivált rendeztek a vizsgaidőszak miatt már foghíjasan felálló Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állami- és Jogtudományi Kar (ELTE- ÁJK) ellen. 


Oláh Dániel kiemelkedő teljesítményt nyújtott, egy ötöst hintett a jogászoknak. A Testnevelési Egyetem (TE) futsal csapata is folytatta jó sorozatát és 12-0 gólkülönbséggel hozta le a hétvégét. A szenvedő felek az Óbudai Egyetem és az ELTE ÁJK voltak. A tesisek a második fordulóban a Demeter-Faragó-Balazsin triót is elhozták magukkal, akik az NBII csapat húzóemberei. Érdekesség, hogy a kapuban Lékai Soma személyében újoncot is avattak, aki a nagypálya után a futsalban is bizonyította tehetségét. A Bodon Péter két csapata továbbra is érmes pozícióban áll. A Semmelweis Egyetem (SE) játékosai a hétvégén kiválóan szerepeltek és megérdemelt bravúrgyőzelmet arattak az Elte-Beac Futsal Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) sportos diákjai ellen. Sikerük legfőbb letéteményese Wiszt kapus volt, akin nem lehetett kifogni szombaton. A második meccsükön a TTK csapatát fogadták, akik hálóőr nélkül nem sok borsot tudtak törni az orvosnak készülő hallgatók orra alá. A Pázmány a nap nyitómérkőzésén 3 gólos sikert aratott a feljövőben lévő ELTE - BTK ellen, így hibátlan mérleggel várták a PPK elleni derbyt. A szürke mezesek itt azonban már nem játszottak olyan meggyőzően és egy parázs mérkőzésen kikaptak a PPK hallgatóitól. Az ELTE-sek közül Nagy Szilárd első futsalos mesterhármasát megszerezve húzta a csapat szekerét. A piros mezesek mérkőzését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sport Egyesülete (NKE SE) nyerte az ELTE Bölcsészet Tudományi Karának (BTK) futsalosai ellen. Az NKE a háromgólos előnyét elherdálta, ám a végén megérdemelten gyűjtötték be a 3 pontot Fűzy és Kókány vezetésével.

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnoksága vizsgaidőszak miatt szünetre vonul, a szorgalmi időszak kezdetével viszont rögtön jön a harmadik forduló, ami egy Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) -SE és egy Pázmány Péter Tudományegyetem - TE rangadót is tartogat számunkra.

A góllövőlista aktuális állása:
1. Bencze János (Pázmány) 7 gól
2. Rákóczi István Dániel (ELTE-BEAC BTK) 6 gól
3. Oláh Dániel (BME) 6 gól

2016.02.07 Vasárnapi program:

09:00 ELTE-BEAC-PPK - NKE SE 
10:00 ELTE-BEAC-TTK - BODON FC PÁZMÁNY 
11:00 ELTE-BEAC-PPK - ELTE-BEAC-BTK 
12:00 BODON FC PÁZMÁNY - BME FC 
13:00 ELTE-BEAC-BTK - ELTE-BEAC-TTK 
14:00 BME FC - BODON FC SEMMELWEIS 
15:00 TF SE - CORVINUS FUTSAL 
16:00 ELTE-BEAC-ÁJK - ÓBUDAI EGYETEM KANDÓ 
17:00 BODON FC PÁZMÁNY - TF SE

Hajrá egyetemi sport!