MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

2015. július 10., péntek 23:02

Újabb kettős vízilabda győzelem

Újabb kettős vízilabda győzelem

Gwangju Universiade, 07.10. eredmények

A nap folyamán megérkezett a versenyzői faluba a MOB sportigazgatója Fábián László, Dr. Tóth Miklós a MOB alelnöke és Dr. Freyer Tamás delegáció vezető is. 

Rekord létszám és a Testnevelési Egyetem uralma jellemezte a Judo MEFOB-ot

2014. november 30-án rekord létszámú nevezővel zajlott le a 25. Judo Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A versengésben 17 egyetemről és főiskoláról 173 versenyző vett részt. Az amatőr versenyzők mellett tiszteletüket tették, profi válogatott sportolók is, persze szerényebb számban, mint tavaly, hiszen idén pont a koreai Grand-Prix-re esett a MEFOB.

2014. október 09., csütörtök 11:33

Magyar csapat az 5. Egyetemi Lövész Világbajnokságon

Magyar csapat az 5. Egyetemi Lövész Világbajnokságon

Megkezdte versenyeit a magyar egyetemi lövészválogatott. Az Egyesült Arab Emirátusban megrendezett Világbajnokságon 26 ország 256 versenyzője méri össze tudását.

2014. október 02., csütörtök 13:39

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

A mai naptól három napos képzésen vesznek részt a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók egyaránt. A Debreceni Agrártudományi Központban zajló képzés résztvevői között valamennyi állami és számos magánintézmény képviselteti magát. Az előadók sorában számos neves, a közéletből jól ismert szakember megtalálható.

Kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Életmű Díjakkal, Aranyplakettekkel és Hallgatói Díjakkal ismerte el csütörtökön (május 22-én) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) azoknak a szakembereknek és hallgatóknak a munkáját és tevékenységét, akik a felsőoktatás sportéletének népszerűsítéséért, annak eredményességéért a legtöbbet tették az elmúlt években.

2014. május 02., péntek 11:33

Birkózó MEFOB Pécsett

Birkózó MEFOB Pécsett

2014. május elsején a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezte a Pécsi Tudományegyetem a Birkózó MEFOB-ot. Délelőtt a kötöttfogás versenyzői léptek szőnyegre. A kötöttfogás küzdelmei után a hölgyeké volt a főszerep. A délután folyamán a szabadfogásúak versenyével folytatódott a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság főpróbájaként megtartott rendezvény.

A MEFS alelnöke tartott előadást a következő nyári Universiade helyszínén

Immár 12. alkalommal tart nemzetközi fórumot március 17- 21. között Gwanjuban a Nemzetközi Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (FISU). A 2015-ös nyári Universiadénak is otthont adó dél-koreai egyetemi városba több magyar sportvezető is kiutazott, köztük dr. Kamuti Jenő, a nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és dr. Freyer Tamás a MEFS alelnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője is, aki előadást tartott a fórum második napján.

Karakas, Vér, Zámbori és Baczkó egyetemi magyar bajnok

Huszonkét egyetem és főiskola százötven hallgatója mérte össze tudását a Budapesten megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságon november 30-án. Egyetemi magyar bajnoki címet szerzett az olimpiai ötödik Karakas Hedvig, a kazanyi Universiaden bronzérmet szerző Vér Gábor és Zámbori Bence, valamint a szintén Universiade résztvevő Baczkó Bernadett. Az egyetemek közötti pontversenyt a Semmelweis Egyetem nyerte. Az esemény szervezője a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, fővédnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

1. oldal / 3