MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

Sporttudományi oktatóközpontot és Buzánszky-szobrot avattak Debrecenben

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes is részt vett Debrecenben az egyetem sporttudományi oktatóközpont átadó ünnepségén, ahol felavatták a januárban elhunyt Nemzet Sportolójának, az aranycsapat egykori hátvédjének egész alakos bronzszobrát is. A komplexum 1,8 milliárd forint európai uniós támogatással valósult meg.

 

2015. augusztus 27., csütörtök 15:13

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

A budapesti, 1965. évi IV. Nyári Universiade ötvenedik évfordulója és az 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékok 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak ma a Puskás Ferenc Stadionban. A fél évszaddal ezelőtti jeles eseményen részt vevő sportemberek, érmes helyezést elérő versenyzők, sportdiplomaták, valamint jelenkori sportvezetők jelenlétében, örök mementóul leplezték le az 1965-ös Universiade nyitóünnepségének helyet adó Puskás Ferenc Stadionban (az egykori Népstadion Toronyépületénél) az emléktáblát.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Életmű Díjakkal, Aranyplakettekkel és Hallgatói Díjakkal ismerte el csütörtökön (május 22-én) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) azoknak a szakembereknek és hallgatóknak a munkáját és tevékenységét, akik a felsőoktatás sportéletének népszerűsítéséért, annak eredményességéért a legtöbbet tették az elmúlt években.

Egyetemisták és főiskolások, „fegyvereket” fel! - Vívó MEFOB a hétvégén

Ismét az egyetemi- főiskolai hallgatóké lesz a főszerep április 11. és 13. között, akik sorozatban negyedszer utaznak Debrecenbe, hogy megmérettessék magukat a Magyar Egyetemi - Főiskolai Vívó Országos Bajnokságon, a Békessy Béla Vívócentrumban. Az esemény fővédnökei Dr. Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség tiszteletbeli elnöke és a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke, valamint Prof. Dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese. Nevezni egészen április 10. éjfélig lehet.

A MEFS alelnöke tartott előadást a következő nyári Universiade helyszínén

Immár 12. alkalommal tart nemzetközi fórumot március 17- 21. között Gwanjuban a Nemzetközi Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (FISU). A 2015-ös nyári Universiadénak is otthont adó dél-koreai egyetemi városba több magyar sportvezető is kiutazott, köztük dr. Kamuti Jenő, a nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és dr. Freyer Tamás a MEFS alelnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője is, aki előadást tartott a fórum második napján.

Téli Universiade - Minden idők legsikeresebb magyar eredményeivel zárult

A hétvégén befejeződött a 26. téli Universiade Trentóban. A magyar egyetemi-főiskolás csapat minden idők legsikeresebb téli Universiadéján van túl.

Téli Universiade – Nagy Konrád egyéni csúccsal megfutotta a Világkupa szintet 1000 méteren

A keddi napon gyorskorcsolyázóink által voltunk érdekeltek Trentóban a Téli Universiadén.

2013. december 13., péntek 06:36

Fair Play prezentáció a Téli Universiadén

Fair Play prezentáció a Téli Universiadén

A trentói, 26. Téli Universiade nyitó napján a központi akkreditációs és kiállító SanBa csarnokban dr. Kamuti Jenő elnök vezetésével bemutatkozott a Nemzetközi Fair Play Bizottság is.

1. oldal / 2