MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Életmű Díjakkal, Aranyplakettekkel és Hallgatói Díjakkal ismerte el csütörtökön (május 22-én) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) azoknak a szakembereknek és hallgatóknak a munkáját és tevékenységét, akik a felsőoktatás sportéletének népszerűsítéséért, annak eredményességéért a legtöbbet tették az elmúlt években.

Egyetemisták és főiskolások, „fegyvereket” fel! - Vívó MEFOB a hétvégén

Ismét az egyetemi- főiskolai hallgatóké lesz a főszerep április 11. és 13. között, akik sorozatban negyedszer utaznak Debrecenbe, hogy megmérettessék magukat a Magyar Egyetemi - Főiskolai Vívó Országos Bajnokságon, a Békessy Béla Vívócentrumban. Az esemény fővédnökei Dr. Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség tiszteletbeli elnöke és a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke, valamint Prof. Dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese. Nevezni egészen április 10. éjfélig lehet.

A MEFS alelnöke tartott előadást a következő nyári Universiade helyszínén

Immár 12. alkalommal tart nemzetközi fórumot március 17- 21. között Gwanjuban a Nemzetközi Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (FISU). A 2015-ös nyári Universiadénak is otthont adó dél-koreai egyetemi városba több magyar sportvezető is kiutazott, köztük dr. Kamuti Jenő, a nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és dr. Freyer Tamás a MEFS alelnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője is, aki előadást tartott a fórum második napján.

Téli Universiade - Minden idők legsikeresebb magyar eredményeivel zárult

A hétvégén befejeződött a 26. téli Universiade Trentóban. A magyar egyetemi-főiskolás csapat minden idők legsikeresebb téli Universiadéján van túl.

Téli Universiade – Nagy Konrád egyéni csúccsal megfutotta a Világkupa szintet 1000 méteren

A keddi napon gyorskorcsolyázóink által voltunk érdekeltek Trentóban a Téli Universiadén.

2013. december 13., péntek 06:36

Fair Play prezentáció a Téli Universiadén

Fair Play prezentáció a Téli Universiadén

A trentói, 26. Téli Universiade nyitó napján a központi akkreditációs és kiállító SanBa csarnokban dr. Kamuti Jenő elnök vezetésével bemutatkozott a Nemzetközi Fair Play Bizottság is.

Universiade: Kamuti Jenő kitüntette a korábbi tatár elnököt

Fair Play díjat adományozott Kamuti Jenő a Tatár Köztársaság egykori elnökének, Mitimer Sajmievnek.

Universiade: A FISU elnöke a Fair Play standjánál

Már napok óta működik a kazanyi Universiade Falu központi épületében a Fair Play stand, dr. Kamuti Jenő, négyszeres Universiade győztes vívó, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének irányításával. A Fair Play most először képviselteti magát Universiadén.

Kamuti Jenő részt vett az Európai Fair Play Mozgalom kongresszusán

Isztambulban rendezték az elmúlt hétvégén az Európai Fair Play Mozgalom (European Fair Play Movement, EFPM) 19. kongresszusát. Az eseményen meghívottként részt vett dr. Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is.

2013. március 15., péntek 11:24

A MEFS az EUSA honlapján

A MEFS az EUSA honlapján

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség meghívását elfogadva 2013. március 11-én és 12-én Magyarországra látogatott Oleg Matytsin, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első alelnöke, aki egyúttal az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) alelnöke és az Orosz Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke is, ezáltal ő is felel az idei kazanyi Universiade megrendezéséért; valamint Matjaz Pecovnik, az EUSA főtitkára.