MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 08., hétfő 00:04

Universiade: Vasárnapi (július 7.) összefoglaló

A Magyar Egyetemi Csapat két érmet nyert a 27. Nyári Universiade vasárnapi versenynapján.


 

A judósok mezőnyében, a -78 kg-os súlycsoportban, a magyar egyetemi sport arca, a Szent István Egyetem hallgatója, a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, a világranglistán második Joó Abigél aranyérmet nyert, miután a döntőben ipponnal legyőzte a francia Malongát. Ez volt a magyarok első aranyérme az idei Universiadén és ezzel megszületetett Universiádék történetének 110. magyar aranyérme. „A tanulmányaim és a vizsgáim miatt sajnos keveset tudtam edzeni, igazából itt Kazanyban kezdtem ráhangolódni a versenyre. Nem ismertem a mezőnyt, de tudtam, hogy itt lesz 1-2 olimpikon. Nagyon örülök az első helynek, most már tudok szurkolni a többieknek a helyszínen. Két hét múlva visszatérek Oroszországba, a moszkvai Grand Slam-en indulok” – mondta a www.mefs.hu-nak Joó Abigél.

 

 

Bor Barna ezüstérmes lett a kazanyi Universiádén. A cselgáncsozóknál, a +100 kilósok mezőnyében a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, a vb- és Eb-ezüstérmes Bor Barna a dobogó második fokára lépett. A fináléban a koreai Gujam Cho intéssel bizonyult jobbnak. Barnának két, míg Cho-nak egy intése volt. A koreaival Bor Barna 2011-ben egyszer már találkozott, akkor is Cho nyert intéssel. Ez volt az Universiádék történetének 89. magyar ezüstérme. „A 2009-es belgrádi Universiádén bronzérmes lettem, most második. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve. Éremért jöttem, megkaptam. Bár igaz, hogy a döntőbeli ellenfelemen nem találtam fogást. A hét közepén indulok még csapatban és az abszolút kategóriában. Ott bármi megtörténhet” – nyilatkozta Bor Barna.

A 2012-es londoni sikertörténet is cselgáncs éremmel kezdődött, mégpedig Csernoviczki Éva harmadik helyével.

 

 

Szintén cselgáncsban, Crjenics Miklós a 2. körben búcsúzott a -100 kilogrammosok súlycsoportjában. Egyetlen magyar ökölvívónk, Tóth László három menetben vereséget szenvedett grúz Jaba Koshitasvilitől, a 8 közé jutásért a 75 kilósok mezőnyében. A Bártfai-Novák-Krpesics-Vallyon összeállítású férfi könnyűsúlyú kormánynélküli négyes a B-döntőben az első helyen végzett az evezősöknél, ezzel összetettben a hetedik. A Gláser-Dohovics női kétpárevezős a hatodik lett szintén a B-döntőben. A Porusbszky-Lovass férfi kormánynélküli kettest diszkvalifikálták a hajómérlegelés után. Női tornában, a selejtezőben Böczögő Dorina egyéni összetettben a 12. helyen végzett, de tízedikként jutott a döntőbe. A vívóknál, egyéniben, női párbajtőrben Mihály Kata a 128 között, Zavoda Dóra a 64 között búcsúzott, míg a férfi kardozóknál egyéniben Valkai Ferenc megsérült és kiesett a 64 között, Gémesi Bence és Hamar Balázs a 32 között esett ki. A Kiss Júlia-Fazekas Eperke szinkronúszó duó az előkelő 6. helyen zárt a rövid program után.

 

 

A felnőtt Világliga csapatukkal felálló házigazda oroszok 9-8-ra legyőzték a magyar férfi vízilabda válogatottat a csoportrangadón. „Megsüvegelendő az eredmény, ziccerünk is volt, akár ki is egyenlíthettünk volna. Számítottam rá, hogy az esélyesebb oroszokat nehéz lesz legyőzni. Mindenesetre le a kalappal a srácok előtt! Vannak még tartalékaink” – mondta Vincze Balázs szövetségi kapitány.

 

 

Hétfőn, július 8-án a Magyar Egyetemi Csapat „ausztrál napot” tart. Mindhárom csapatunk – férfi és női vízilabda, női kosárlabda – Ausztráliával csap össze. A Kiss-Fazekas szinkronúszó páros bemutatja hosszú programját, a férfi párbajtőrözők is pástra lépnek. A judósok folytatják szereplésüket többek között Csoknyai Lászlóval, a 400-as gátfutó Koroknai Tibor selejtezője is hétfőn lesz. Az evezősöknél 2 döntőben is érdekeltek a magyarok: a férfi könnyűsúlyú egypárevezős, Csepregi Gábor és a Papp-Pétervári férfi kétpárevezős is finalista.