MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Ki győzi le Cseh Lacit, Joó Abigélt és Heidum Bernadettet?

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség ma tartotta sajtótájékoztatóját a Magyar Sport Házában a felsőoktatási hallgatók Mozdulj Rá! motivációs kampányáról és annak első kiemelt rendezvényéről, a Hősök terén 2016. május 5-én 10.00 és 18.00 között megrendezésre kerülő Kosárünnep 2016 című rendezvényről.

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

Universiade-kisfilm Budapestről - a kulisszák mögött (videóval)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit köszöntő ünnepélyes díjátadóján láthatta először a hazai közönség a Budapesti Universiade kisfilmet, amelyet még nyáron, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) brüsszeli központjában mutattak be.

Karakas, Vér, Zámbori és Baczkó egyetemi magyar bajnok

Huszonkét egyetem és főiskola százötven hallgatója mérte össze tudását a Budapesten megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságon november 30-án. Egyetemi magyar bajnoki címet szerzett az olimpiai ötödik Karakas Hedvig, a kazanyi Universiaden bronzérmet szerző Vér Gábor és Zámbori Bence, valamint a szintén Universiade résztvevő Baczkó Bernadett. Az egyetemek közötti pontversenyt a Semmelweis Egyetem nyerte. Az esemény szervezője a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, fővédnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Joó Abigél, Bor Barna és Csoknyai László is megküzd az egyetemi bajnoki címért

Az Universide aranyérmes Joó Abigél, az ezüstérmes Bor Barna és a bronzérmes Csoknyai László is részt vesz a magyar egyetemista judosok országos bajnoki összecsapásán 2013. november 30-án. A tavalyi évhez hasonlóan idén is közel kétszáz fős létszámra számítunk, melyben a teljes Universiade csapat megméretteti magát. Az esemény védnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A Judo Bajnokságon amatőr és profi kategóriában indulhatnak a hallgatók. Szurkoljatok és sportoljatok Kazany érmeseivel!

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

2013. július 11., csütörtök 18:05

Universiade: Megvan a negyedik judo érem

Universiade: Megvan a negyedik judo érem

Judóban, csapatban, Majer Tibor (66 kg), Zámbori Bence (66 kg), Ungvári Attila (73 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Crjenics Miklós, Bor Barna (100-100 kg, ebben a súlycsoportban Crjenics és Bor felváltva judóztak) bronzérmet szerzett a kazanyi Universiádén.

Universiade-interjú Dr. Tóth Miklóssal, a MOB alelnökével

Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat vezetője és Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó is elégedetten tért haza a kazanyi Universiadéról. Meglátogatták a sportlétesítményeket, a versenyhelyszíneket, élőben szurkolhattak a mieinknek, magyar sikereknek örülhettek. Megtapasztalhatták az Universiade légkört. Tóth Miklós immár másodjára.

1. oldal / 3