MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 11., szerda 18:41

Újra jön az ökölvívó gála

Újra jön az ökölvívó gála

Az elmúlt évek sikerei után, idén március utolsó hétvégéjén ismét megrendezik a II. Egyetemi-Főiskolai Ökölvívó Hallgatók Gáláját. A szombati gálát a Magyar Ökölvívók Szövetsége (MÖSZ), a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Semmelweis Egyetem (SE) elméleti orvostudományi központja szervezi.

3 éremesélyes a VI. Ökölvívó Egyetemi Világbajnokságon

2014 szeptember 9-14 között rendezik meg az oroszországi Jakutszk városában a VI. Ökölvívó Egyetemi Világbajnokságot (EVB), melyen három magyar éremesélyes képviseli hazánkat.

2014. május 21., szerda 08:11

EKF Sportnap

EKF Sportnap

Közel 600 fő vett részt azon a sportnapon, amit Egerben a Sporttudományi Intézet szervezett. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt számos sportágakban megmérethették magukat. A főiskolai hallgatók mellett az egri általános, és középiskolás tanulók is aktívan és lelkesen kapcsolódtak be a nap történéseibe, mindannyian számos pozitív emlékkel térhettek haza.

Hétvégén nyitja kapuit a 13. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Szeptemberben a tanévkezdés időszakában sok családban felmerül a kérdés, hogy valamit sportolni is kellene a gyereknek. De vajon milyen mozgásformát válasszanak, ami tetszik is a neki, van hozzá érzéke, viszonylag közel van a lakhelyhez és a családi kassza is elbírja a finanszírozását?

Universiade: Vasárnapi (július 7.) összefoglaló

A Magyar Egyetemi Csapat két érmet nyert a 27. Nyári Universiade vasárnapi versenynapján.

2013. július 06., szombat 12:04

Universiade: Tóth László vasárnap bokszol

Universiade: Tóth László vasárnap bokszol

A Magyar Egyetemi Csapat egyetlen ökölvívója, Tóth László erőnyerőként vasárnap, helyi idő szerint 16 órakor bokszolhat a 8 közé jutásért. Az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatója grúz ellenfelet kapott. Füzesy Zoltán edző természetesen bízik Tóth László továbbjutásában. A kazanyi Universiade első magyar-grúz összecsapása (vízilabda, férfiak) kiütéssel végződött...

 

Universiade: Felvonták a magyar zászlót a faluban

A szerda délutáni „orosz hőségben” felvonták a magyar zászlót az Universiade Faluban a XXVII. Nyári Universiádén, Kazanyban.

EOC Közgyűlés: Megszületett az Európai Játékok

Rómában, az EOC (Európai Olimpiai Bizottság, European Olympic Committees) 41. közgyűlése megszavazta és megalapította az olimpiai mozgalom újabb versenyrendszerét. A többi földrészhez hasonlóan az öreg kontinensen is megszületett az Európai Játékok (European Games).

Nagy izgalommal és lelkesedéssel készült az ökölvívó és az egyetemi sportközösség is a sportág első egyetemi gálájára. A University Boxing Club, mely az esemény teljes rendezését vállalta és szponzorálta, bajnoksághoz illő körülményeket teremtett a hallgatóknak a Csepeli Sportcsarnokban.