MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

2014. szeptember 16., kedd 07:59

Magyar éremeső az Egyetemi Világbajnokságon

Magyar éremeső az Egyetemi Világbajnokságon

A 13. Evezős Egyetemi Világbajnokságon 2 arany és 2 ezüstérmet szereztek a magyar fiatalok. Rendkívül sikeres egyetemi világbajnokságot zárt a magyar csapat, hiszen tegnap mind a négy döntős egységünk felállt a dobogóra.

A Corvinus és a Széchenyi István Egyetem a legjobb evezésben

Június 7-én, szombaton rendezték az evezős Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság döntőit Sukorón a Velencei-tavi evezős pályán 2000 méteren.

Keszthelyi győzelmek a Fixüléses Tízevezős MEFOB

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött. Az eseményen jelen volt Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, a BEAC ügyvezetője.

2013. július 08., hétfő 12:52

Universiade: Interjú a bronzérmes evezőssel

Universiade: Interjú a bronzérmes evezőssel

Újabb magyar érem Kazanyban. Egy arany- és egy ezüstérem után megszületetett a Magyar Egyetemi Csapat első bronzérme is az Universiádén, evezésben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, Csepregi Gábor a harmadik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében, 7: 32.62-es időeredménnyel. A győztes német Julius Peschel eredménye 7:24.07. Csepregi egyesülete a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edzője pedig Karácsony Tibor.

Universiade: Csepregi Gábor bronzérmes evezésben

Újabb magyar érem Kazanyban. Egy arany- és egy ezüstérem után megszületetett a Magyar Egyetemi Csapat első bronzérme is az Universiádén, evezésben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, Csepregi Gábor a harmadik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében, 7: 32.62-es időeredménnyel.  A győztes német Julius Peschel eredménye 7:24.07.

Universiade: Vasárnapi (július 7.) összefoglaló

A Magyar Egyetemi Csapat két érmet nyert a 27. Nyári Universiade vasárnapi versenynapján.