MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Egy Amerikában tanuló magyar diák az első érmesünk Gwangjuban

A kard egyéniben Valkai Ferenc egy franciát, egy japánt, majd egy koreait ütött el a továbbjutástól, utóbbi ellen (Park) ráadásul 12-14-ről fordított és így került az elődöntőbe, amivel már bronzérmes is lett, de az orosz junior világbajnok Dmitrij Danilenko ellen akár tovább is fényesíthette volna a medált. 

Vívó MEFOB: a BME végzet az összesített lista élén

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Vívó Országos Bajnokság (MEFOB) vasárnapi versenynapján sem maradtak el a debreceni sikerek, ám a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) versenyzői az utolsó napon is kiváló formában voltak. A férfi és a női kard egyéni és csapatversenye mellett az Universitas váltó küzdelmeire került sor a zárónapon.

Universiade: Pontszerzés nyújtón, bravúrgyőzelem, hétpróba

Összefoglaló Kazanyból a szerdai nap eseményeiről magyar vonatkozásban.

Universiade: Női csoportelsőség és 11 gólos férfi győzelem

Az első versenynap, amikor nem született magyar érem Kazanyban.

Universiade: Márton Anita és Gutema Emánuel is továbbjutott

A kazanyi Universiadén ma délelőtt az atlétikáé a főszerep. 800 méteren, a Debreceni Egyetem hallgatója, Gutema Emánuel az első helyen ért célba és középdöntős 1:53.46-os időeredménnyel. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Márton Anita 17 méter 45 centivel döntős súlylökésben. A finálé holnap lesz. Hétpróbában, Zsivoczky-Farkas Györgyi 13:97-es egyéni csúccsal holtversenyben a negyedik 100 gáton. Ozorai Jenny döntőjét kalapácsvetésben ma délután rendezik. Szabó Barbarának is szurkolhatunk magasugrásban.

Universiade: július 9-i összefoglaló és előrejelzés

A Blaskó Lili, Fazekas Eperke, Kiss Júlia, Koltai Kinga, Kovács Zsuzsanna, László Réka, László Zsófia, Tringer Sára, Vándor Csilla összeállítású magyar szinkronúszó csapat bronzérmes lett a kombinációs kűrben. A házigazda Oroszország és Japán mögött végzett Magyarország a harmadik helyen 78.070 pontszámmal. „Jól szerepeltek a lányok mind duóban (Kiss-Fazekas, 6. hely), mind combóban. Utóbbiban csapatunk jobb eredményt ért el mint a tavalyi Európa-bajnokságon. Ez előrelépés” – nyilatkozta a egyetemisport.hu -nak Horváth Erika edző.

Universiade: Vasárnapi (július 7.) összefoglaló

A Magyar Egyetemi Csapat két érmet nyert a 27. Nyári Universiade vasárnapi versenynapján.

Vívó MEFOB: BME siker a nőknél a 2. napon

Május 26-án hét számmal folytatódott az egyetemisták országos vívóbajnoksága.

Vívó MEFOB: Nagy csaták az OB első napján

Debrecenben léptek pástra Magyarország legjobb felsőoktatásban tanuló vívói a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretein belül. A kétnapos torna első napját a női párbajtőr és a férfi kard egyéni megmérettetései nyitották meg.