MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

2014. szeptember 16., kedd 07:59

Magyar éremeső az Egyetemi Világbajnokságon

Magyar éremeső az Egyetemi Világbajnokságon

A 13. Evezős Egyetemi Világbajnokságon 2 arany és 2 ezüstérmet szereztek a magyar fiatalok. Rendkívül sikeres egyetemi világbajnokságot zárt a magyar csapat, hiszen tegnap mind a négy döntős egységünk felállt a dobogóra.

Keszthelyi győzelmek a Fixüléses Tízevezős MEFOB

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött. Az eseményen jelen volt Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, a BEAC ügyvezetője.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade-interjú Dr. Tóth Miklóssal, a MOB alelnökével

Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat vezetője és Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó is elégedetten tért haza a kazanyi Universiadéról. Meglátogatták a sportlétesítményeket, a versenyhelyszíneket, élőben szurkolhattak a mieinknek, magyar sikereknek örülhettek. Megtapasztalhatták az Universiade légkört. Tóth Miklós immár másodjára.

2013. július 08., hétfő 15:43

Universiade: Csoknyai László is bronzérmes

Universiade: Csoknyai László is bronzérmes

Joó Abigél és Bor Barna után Csoknyai László is érmes a kazanyi Universiádén. A cselgáncsozók -81 kg-os súlycsoportjában a Semmelweis Egyetem hallgatója bronzérmes lett. Ez a magyar judo csapat harmadik érme Kazanyban és Magyarország 98. bronzérme az Universiádék történetében.

2013. július 08., hétfő 12:52

Universiade: Interjú a bronzérmes evezőssel

Universiade: Interjú a bronzérmes evezőssel

Újabb magyar érem Kazanyban. Egy arany- és egy ezüstérem után megszületetett a Magyar Egyetemi Csapat első bronzérme is az Universiádén, evezésben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, Csepregi Gábor a harmadik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében, 7: 32.62-es időeredménnyel. A győztes német Julius Peschel eredménye 7:24.07. Csepregi egyesülete a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edzője pedig Karácsony Tibor.

Universiade: Csepregi Gábor bronzérmes evezésben

Újabb magyar érem Kazanyban. Egy arany- és egy ezüstérem után megszületetett a Magyar Egyetemi Csapat első bronzérme is az Universiádén, evezésben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, Csepregi Gábor a harmadik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében, 7: 32.62-es időeredménnyel.  A győztes német Julius Peschel eredménye 7:24.07.

Universiade: Vasárnapi (július 7.) összefoglaló

A Magyar Egyetemi Csapat két érmet nyert a 27. Nyári Universiade vasárnapi versenynapján.