MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 08., hétfő 12:52

Universiade: Interjú a bronzérmes evezőssel

Újabb magyar érem Kazanyban. Egy arany- és egy ezüstérem után megszületetett a Magyar Egyetemi Csapat első bronzérme is az Universiádén, evezésben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, Csepregi Gábor a harmadik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében, 7: 32.62-es időeredménnyel. A győztes német Julius Peschel eredménye 7:24.07. Csepregi egyesülete a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edzője pedig Karácsony Tibor.


 

A Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz férfi kétpárevezős hatodikként értek célba. A győztes litvánok időeredménye 6:36.79, a magyaroké ehhez képest +19.90

 

 

"Három hete, a magyar egyetemi országos bajnokságon egy korábban nálam jobban teljesítő versenytársamat megvertem négy másodperccel, az önbizalmat adott. Tudtam, hogy jó erőben, jó formában vagyok, csak tartani kell azt a szintet és akkor bármi lehet. Ez egy nagyon szép, és jó pálya volt kemény mezőnnyel. A német versenyző U23-as Eb bronzérmes, a másodoóik lengyel fiúnak is vannak eredményei, de most már nekem is. Fizikálisan talán úgy néz ki, hogy ők izmosabbak, nagyobb darab versenyzők, de ez nem csak a testi erőről szól. Este lefekvés előtt elterveztem a pályát, hogy mit csinálok majd a vízen és ezt meg is valósítottam. Amikor beértem a célba megkönnyebbültem, ugyanis teljesítettem a célomat, kieveztem magamból mindent" - nyilatkozta Csepregi Gábor.