MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. május 09., péntek 22:34

Megalakult az MLSZ - MEFS Egyetemi - Főiskolai Labdarúgó Ad hoc Bizottság

A felsőoktatási intézményekben a labdarúgó bajnokságok fejlesztését, a labdarúgók körében a kettős életpálya modell elterjesztését, valamint az MLSZ képzéseinek népszerűsítését támogatja majd a felsőoktatási intézményekben az a most megalakuló, új bizottság, amelynek első ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában tartották meg.


Az MLSZ részéről a bizottsági munkában Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots igazgatója; Őze Tibor, Grassroots menedzser és Dékán Tamás, Grassroots Bizottság egyetemi labdarúgás szakágának vezetője, a MEFS részéről pedig Simon Gábor, a MEFS elnökségi tagja, az ELTE-BEAC ügyvezetője; Polgár Emese, a MEFS operatív vezetője és Pöszmet Tibor, a MEFS Szabadidősport - bizottságának tagja, a debreceni labdarúgó bajnokságok szervezője vesznek részt. 

A bizottság tagjai feladataik ellátása során szem előtt tartják azokat a prioritásokat, amelyeket 2013 végén az MLSZ és a MEFS között megkötött együttműködési megállapodás tartalmaz az egyetemi labdarúgás fejlesztésével kapcsolatosan. A bizottságon belüli együttműködés a prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke és dr. Vági Márton MLSZ főtitkár által jegyzett együttműködési megállapodás részeként jött létre. Az alakuló ülés résztvevői megegyeztek abban is, hogy a jövőben az MLSZ önkéntes programját közösen népszerűsítik, a kettős életpálya modell kapcsán pedig első körben az NB1- es és NB2-es klubok tájékoztatását tűzik ki célul.

Az MLSZ Egyetemi - Főiskolai Labdarúgó Ad hoc Bizottság május 8-ai alakuló ülésén a napirendek között fő témaként szerepelt az egyetemi sportélet egyik kiemelt projektje, a 2014-es év elején elindult Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga, melyben a Telekom támogatásával, az MLSZ és a MEFS koordinálásában 16 hazai felsőoktatási intézmény több ezer hallgatója / Budapesti Corvinus Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, NYME, Szombathely,  Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem (Keszthely), Pannon Egyetem (Veszprém), Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem (Gödöllő), Széchenyi István Egyetem (Győr), Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola (Eger), Kecskeméti Főiskola, Dunaújvárosi Főiskola és a Nyíregyházi Főiskola / vesz részt. Ezen intézmények legjobb csapatai vesznek majd részt július 22-27 között a döntőn, amelyet a debreceni Campus Fesztivál keretein belül tartanak.

Lassan egy éve 2013 októberében, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának támogatásával elindult a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság (BEFB), melynek keretében a BME, ELTE, Károli Gáspár Református Egyetem, a BKF, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Semmelweis Egyetem csapatai már hétről-hétre játszanak egymással kiváló körülmények között a futsal szabályai alapján. A Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga kiegészülve a BEFB-el már több ezer hallgató számára bizotsít rendszeres sportolási és kiváló versenyzési lehetőséget!