MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. április 14., csütörtök 10:14

Kerékpáros teljesítménytúra az egyetemmé válás útján

Vidám hangulatú, de embert próbáló bringázásra hívja a Kecskeméti Főiskola azokat a sportembereket, akik a főiskolán tanulnak vagy tanultak, dolgoznak vagy dolgoztak, egy-egy cég képviselőjeként vagy hallgatóként részt vesznek a duális képzésben. De azok is jöhetnek, akik kiváló formában vannak, és éreznek magukban elég kitartást ahhoz, hogy egy pihenővel teljesítsék a távot.

Kerékpáros teljesítménytúra az egyetemmé válás útján Hiros.hu - Juhos Gergely

Kecskemét–Szolnok–Kecskemét. Ezt az útvonalat sokszor és sokféleképpen megtették az utóbbi időben a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola dolgozói. Volt, aki autóval, volt, aki busszal vagy vonattal. De valószínűleg egy sem volt közöttük, aki a 140 kilométeres távot kerékpárral tette volna meg. Ezért aztán a Kecskeméti Főiskola sportirodája úgy döntött, pótolja ezt a hiányosságot és kerékpáros teljesítménytúrát szervez. Ennek apropója, hogy itt a tavasz, közeleg a nyár, és vele a két főiskola integrációja. Szerveztek hát egy teljesítménytúrát, ami összekapcsolja a két várost. És megmutatja, nincs is olyan messze egymástól Kecskemét és Szolnok. Hiszen pár óra alatt kerékpárral is meg lehet tenni az utat.

 

A teljesítménytúra nem elírás, mert a táv megközelítőleg 140 km, a várható átlagsebesség pedig 30 km/óra. Ez pedig nem hétköznapi kihívás egy átlagember számára. Ezért olyan főiskolai dolgozók, hallgatók, öregdiákok és a duális képzésben részvevő cégek alkalmazottainak jelentkezését várják, akik heti több alkalommal, edzésszerűen használják versenykerékpárjukat, és már az idei évben pár száz kilométert letekertek! Persze az is csatlakozhat, aki megfelelő edzettségi szinttel, kerékpárral és kitartással rendelkezik, összesen egy pihenőt terveznek Szolnokon, hogy aztán ismét ráfeküdjenek a kormányra, és hazafelé vegyék az irányt.

 

Az útvonal: 
Kecskemét-–Szentkirály-–Tószeg–-Szolnok-–Tószeg-–Szentkirály-–Kecskemét
 

Az indulás időpontja és helyszíne:
2016. április 15. 10 óra, GAMF Kar főépületének parkolója

 

További információ: 
Sáfár Tamás sportiroda vezető  (+36 30 58 46 778)Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Forrás: hiros.hu