MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. május 31., kedd 14:16

Kiemelkedő évet zártak az Óbudai Egyetem sportoló hallgatói

Május 30-án az Óbudai Egyetem rektorhelyettese ünnepélyes keretek között elismerő okleveleket adott át a kiemelkedő sportteljesítményt elért hallgatónak, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával.
 
Vívó csapat Vívó csapat

A fogadáson Prof. Dr. Réger Mihály rektorhelyettes köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a rendezvényt, melyen megjelent Dr. Gáti József intézményfejlesztési főigazgató, Dr. Nádai László stratégiai rektorhelyettes, Dr. Tick József innovációs főigazgató és díszvendégként Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS PR és marketing igazgatója. 
 
Réger Mihály megköszönte a hallgatóknak, hogy elfogadták a meghívást, egész éves munkájukat és kitartásukat, valamint sok sikert kívánt az elkövetkező időszakra is. Kiemelte „a rendszeres edzés és sportolás az egyéniség és a személyiség fejlődésében jelentős szerepet játszik, még akkor is, ha nem is maradnak ezen a pályán!”
 
Ezt követően Hönig László, a Testnevelési Intézet igazgatója elevenítette fel az elmúlt évek legnagyobb hallgatói sikereit: Galambos Péter evezésben VB ezüstérmet nyert 2012-ben, Sebestyén Júlia 2004 Európa Bajnoka műkorcsolyában, illetve Szényi Péter 2011-ben VB ezüstérmet hozott el Catania-ból párbajtőr kategóriában. Kiemelte, hogy a közel 13.000 fős hallgatói létszámmal rendelkező egyetemnek feltétlenül szüksége van egy, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő saját sportkomplexumra, ahol minden hallgató megtalálhatja a számára szimpatikus edzésformát. Hönig tanár úr jelezte, hogy noha három évtizede tanít itt, ilyen sikeresnek mondható év a sportteljesítmények tekintetében még nem volt.
 
Szentkirályi-Szász Krisztina a MEFS képviselője biztosította az ünnepelteket, hogy a szövetség továbbra is elsődleges stratégiai célként tekint arra, hogy a felsőoktatási intézmények minél több kiváló sportolóval büszkélkedjenek. „Excellent in mind, excellent in body!”- idézte a jelmondatot, majd a hallgatókat arra kérte, hogy legyenek az egyetemi sport nagykövetei. „Legyetek büszkék az elért teljesítményre, mert ez másokat is inspirál! A heti minimum 3×45 perc sportot mindenkinek be kellene iktatnia a hétköznapjába, jelenleg a hallgatók csupán 23%-a teljesíti ezt a minimumot, legyetek példaértékűek számukra. Az egyetem hallgatói, mint a jövő értelmiségének a képviselői, legyenek kiválóak mind testben, mind elmében. Sportoljatok minél többet vidáman, közösen!” 
 
A köszöntőket követően az alábbi hallgatók vehettek át elismerő oklevelet.
 
Nemzetközi eredmények:
  • Penczi Andrea (Kick-box EB bajnok)
  • Bácskai Dominika (2000 méteres evezés, Egyetemi EB, bronzérem)
  • Nagy Konrád (1500 méteres, gyorskorcsolya, Egyetemi VB 1. helyezés)
  • Rédli András (Világkupa győztes, férfi párbajtőr, olimpiai kvalifikáció)
 
Rédli András az olimpiára való felkészülése miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, de írásban üzent hallgatótársainak:
 
„Sajnos nem tudok jelen lenni az ünnepségen, mert jelen pillanatban is a csapattal Hódmezővásárhelyen edzőtáborozunk. Arra az álomra készülök, amit gyerekkoromban kitűztem magamnak, ahová lépésről lépésre eljutottam, amiért a legtöbbet a főiskolai éveim és katonai pályám alatt tettem és teszek. A hallgatótársaimnak azt üzenem, hogy soha egy percre se adják föl az álmaikért, céljaikért a harcot, mert a kitartás, szorgalom és a pallérozott elme (főleg vívásban) mindig meghozza gyümölcsét. Egyet tudok, hogy félelem nélkül, bátran szembeszállok az ellenfelemmel, hogy majd sok-sok év múlva büszkék legyenek rám az unokáim.”
 
Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot nyert csapataink:
  • Futsal csapat (csapattagok: Appl Kristóf, Fábián Máté, Fülöp Viktor, Füzy Zsolt, Gergály Gyula, Hoffer Csaba, Jeney Flórián, Simon Péter János, Spáth Henrik Márton, Tóth Kristóf, Urbán Norbert, Veszely Károly; felkészítő tanár: Dankó László)
  • Floorball csapat (csapattagok: Alm Balázs, Alm Zsolt, Berki Gábor, Csík Balázs, Csípkereki Roland, Hegedűs Csaba, Pintér Attila, Zsadányi Bence; felkészítő tanár: Losonczi Anita)
  • Férfi tőr csapat (csapattagok: Bánky Tamás, Karvalics Ádám, Káli András, Liszkai Tamás; felkészítő tanár: Losonczi Anita)
 
Gratulálunk az elért sikerekhez, további sok szerencsét és kitartást kívánunk az elkövetkező kihívásokhoz!
 
 
 

Képgaléria

{gallery}2330{/gallery}