MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

Megküzdött az egyetemi - főiskolai All Star csapat az U20-as férfi válogatottal az All Star Gálán

A főmérkőzés felvezetéseként az U20-as férfi válogatott 87–56-ra győzte le a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban szombat este az egyetemi - főiskolai válogatottat, amelyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE) hallgatójaként Simon Bence, Mészáros Máté és Szabó Bence, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubtól (DEAC) Nagy Botond és Nagy Benedek, a Budapesti Corvinus Egyetemről Szalay Ákos és Vágvölgyi Ádám, valamint az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló Varga Imre alkotott. Az Egyetemi- Főiskolai All Star Csapatot - a 2014/2015. év Final Fourra építve - a 2014/15-ös év MEFOB győztes csapatának edzője, Kéri Péter (SzOESE) és az ezüstérmesek trénere dr. Nagy Ágoston (DEAC) válogatta összeés vezette.

2015. szeptember 01., kedd 01:33

Universiade Bajnokok Klubja az M1 adásában

Universiade Bajnokok Klubja az M1 adásában

Az újonnan megalakuló Universiade Bajnokok Klubjáról prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökével, és a Klub alakuló ülésén egyhangúlag megválasztott elnökkel, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok Nagy Tímeával beszélget Fábián Barna, az MTVA Ma reggel című műsorának műsorvezetője.

2015. augusztus 27., csütörtök 15:13

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

A budapesti, 1965. évi IV. Nyári Universiade ötvenedik évfordulója és az 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékok 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak ma a Puskás Ferenc Stadionban. A fél évszaddal ezelőtti jeles eseményen részt vevő sportemberek, érmes helyezést elérő versenyzők, sportdiplomaták, valamint jelenkori sportvezetők jelenlétében, örök mementóul leplezték le az 1965-ös Universiade nyitóünnepségének helyet adó Puskás Ferenc Stadionban (az egykori Népstadion Toronyépületénél) az emléktáblát.

Forma 1 és vízilabda – nyereményekkel és bajnokokkal zárult az egyetemisták SportPont Programja

Véget ért az EFOTT és vele lezárult az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) 2014/2015-ös évada is.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Egyedülálló nemzetközi elismerést kapott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) legmagasabb szintű elismerését a „Jean Petitjean” díjat adományozta tegnap a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS). Korábban ezt a kitüntetést még egyetlen nemzet sportszervezete sem nyerte el. Az elismerést a FISU elnöke, Claude-Louis Gallien adta át a szervezet kétévente megrendezésre kerülő Gála ünnepségén Gwangjuban, dr. Székely Mózesnek, a MEFS főtitkárának, aki a ma kezdődő 28. Nyári Universiadéra érkezett Dél–Koreába.

MEFS Ünnepi Közgyűlés, Universiade csapatgyűlés és fogadalomtétel

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munka elismeréseként két Életműdíjat (Máté János, a Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetének egykori vezetője és Kelemen Endréné a Budapesti Corvinus Egyetem Testnevelési és Sportközpont egykori vezetője) öt Aranyplakettet, valamint öt hallgatói elismerést osztottak ki a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) mai ünnepi közgyűlésén a Testnevelési Egyetem Aulájában. A delegált tagok ezzel együtt egyhangúlag elnökségi tagnak választották meg Gyurta Dániel olimpiai, világ és Európa-bajnokot, akit a 2012. évi Londoni Olimpián aranyérmet szerző, felsőoktatásban tanuló bajnokok jelöltek képviseletükre a MEFS elnökségébe. A közgyűlés emellett döntött a MEFS Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetséghez (ISCA) való csatlakozásáról. A közgyűlést követő ünnepségen tették le fogadalmukat a 2015. július 3-án kezdődő XXVIII. Nyári Universiadéra induló, közel 170 fős magyar csapat sportolói.

2015. június 07., vasárnap 19:14

Szombathelyi győzelem a Labdarúgó MEFOB-on

Szombathelyi győzelem a Labdarúgó MEFOB-on

A Labdarúgó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) idén a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület rendezte meg 2015. május 19-20-án. A szombathelyi döntőben négy intézményi csapat mérte össze tudását, sorsolás alapján vívva az elődöntőket a szombathelyi Király Sportlétesítmények kitűnő talajú pályáján. 

A sportok királynőjének idei legjobbjai a Testnevelési Egyetemen

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen szervezték meg az Atlétikai Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ahol valamennyi számban komoly küzdelem folyt a hallgatók között. A mintegy 40 aranyérem kiosztásában közreműködött prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke is.

1. oldal / 10