MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. április 07., csütörtök 12:13

Az örökrangsor élére ugrott a Testnevelési Egyetem SE

Fantasztikus küzdelmet, végletekig kiélezett csatát és frenetikus hangulatot hozott III. Budapesti Egyetemi Futsal Bajnoksága (BEFB) szerdán megrendezett Final Fourja, vagyis négyes döntője. A sorozatban induló tizenegy csapat az alapszakaszban körmérkőzéses rendszerben mérkőzött egymással, a négy legjobb került a Final Fourba, ahol az aranyérmet a döntő hosszabbításának utolsó másodpercében szerzett góllal a Testnevelési Egyetem SE szerezte meg.


A vártnál is több szurkoló kísérte el a csapatokat a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett BEFB Final Fourra, a lelátón százak foglaltak helyet, s teremtettek kiváló hangulatot – dobok, vuvuzelák, hangkürtök segítségével. A játékosok meg is hálálták a szurkolást, már az elődöntők is hatalmas izgalmakat hoztak. Az elsőn az ELTE-BEAC-PPK könnyedén eldönthette volna a mérkőzést, ám a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, s végül a BME FC nyert 5-3-ra. A másodikon a Testnevelési Egyetem SE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE a torna legjobb összecsapását játszotta, a hatalmas küzdelemből végül a hosszabb kispaddal rendelkező TF SE jött ki győztesen, 4-1-gyel jutott be a döntőbe.

A bronzmeccset a frissebbnek tűnő ELTE-BEAC-PPK nyerte 3-2-re, miután az NKE SE harmadszorra már képtelen volt egyenlíteni – egész egyszerűen azért, mert elfogyott az idő, pedig előtte 1-0 és 2-1 után is egyetlen perc alatt egalizált a Közszolgálati.

A döntőben a két évvel ezelőtti BEFB győztes TF SE a címvédő BME FC-vel nézett farkasszemet, s noha a két legjobb csapat találkozott, sokáig óvatos játékot láthatott a nagyérdemű. Többek között Mocsai Lajos, a TE rektora, a legsikeresebb magyar kézilabda edző is, aki a finálét a helyszínen tekintette meg. „Rendkívül intenzív sport a futsal, a szabályrendszere lehetővé teszi az ütközéseket, a test használatát az elzárásokhoz, ebben feltétlenül hasonlít a kézilabdához – mondta Mocsai Lajos. – Nagy az idő nyomás a gyerekeken, gyors játék, rengeteget fejleszt, még a futball is profitálhat belőle. A sportág biztosan megáll a saját lábán, sőt, azt mondom, a kosárlabdával együtt az egyetemi sportok közül a futsal tart a legelőrébb.”

Ezt bizonyítandó a finálé második félideje, illetve a hosszabbítás már olyan futsalt hozott, amelyet látva mindenki elégedetten csettinthetett. Előbb a BME előnyét a TE egalizálta a rendes játékidő lejárta előtt, majd a kétszer ötperces hosszabbításban a TE vezető góljára válaszolt fél perccel a lefújás előtt a BME. A vége mégsem 2-2 lett, ugyanis egyetlen másodperc még vissza volt, amikor a TE szerencsés körülmények között a kapuba talált, és 3-2-re megnyerte a döntőt. Ezzel a 2015/2016-os BEFB bajnoka lett, ráadásul második aranyérmével az örökrangsorban is megelőzte a BME-t.

„Fantasztikus küzdelmet hozott a döntő, méltó befejezése volt az évadnak. Külön örülök, hogy ilyen hangulatot teremtettek a szurkolók, a játékosok úgy érezhették magukat, mintha válogatott mérkőzésen szerepeltek volna. A mai nap az egyetemi sport ünnepe volt, s reméljük, örök élmény lesz a szurkolók és a játékosok számára egyaránt. – értékelt Simon Gábor, a szervező Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ügyvezetője, majd Lovász Tamás, a szintén rendező Magyar Labdarúgó Szövetség budapesti igazgatója mondott néhány szót az esemény zárásaképp. „Az Magyar Labdarúgó Szövetség kiemelten kíván foglalkozni az egyetemi sporttal, különösképp a futsallal, ezért szolgál nagy örömünkre, hogy idén már harmadszor szerveztük meg a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságot, s hogy ilyen színvonalas rendezvénnyel zárhattuk az idényt.”

Képgaléria

{gallery}2276{/gallery}