MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. május 11., hétfő 10:37

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Thriller szintű izgalmak a Futsal MEFOB-on

Kiélezett, végletekig izgalmas döntőket játszottak a csapatok a 2014/2015-ös Futsal Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes tornáján az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bogdánfy úti sporttelepén, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) pályáján. Az elsőséget a férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a hölgyeknél pedig a Debreceni Egyetem (DE) csapata szerezte meg.

2015. március 11., szerda 20:42

Ki lesz Futsalban a Budapest Bajnok?

Ki lesz Futsalban a Budapest Bajnok?

Jövő héten vasárnap, március 22-én, a Budafoki Sportcsarnokban rendezik meg a Final Fourt a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban (BEFB). Itt derül majd ki, hogy a döntőbe bejutó négy egyetem (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Testnevelési Egyetem) futsal csapata közül melyik lesz az idei év bajnoka. 

Folytatódik az MLSZ és MEFS labdarúgó bajnoksága

A 2014/15-ös tanévben tovább folytatódik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös, kispályás labdarúgó bajnoksága, amely az előző szezonban is nagy sikert aratott a hallgatók körében.

Advent első vasárnapján indult el az egyetemi futsal bajnokság

A 2013/2014-es szezont követően idén már második alkalommal írt ki egyetemi futsal bajnokságot az MLSZ Budapesti Igazgatósága, régi nevén a BLSZ. A 2014/15-ös versenykiírás szerint a csapatok tornarendszerben játszanak egymással, majd a legjobb négy csapat, tiszta lappal egy nagyszabású Final Four lebonyolítású döntőn mérkőzik meg a legjobb egyetemi csapat címért. A lebonyolításnak köszönhetően az utolsó fordulóig nyitott marad a bajnokság.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Újra indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

2014. október 10-én az Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által kiírt egyetemi futsal bajnokság nevezési határideje lezárult. A határidőig összesen hét budapesti felsőoktatási intézmény, nyolc csapata adta le a 2014/2015-ös szezonra szóló nevezést.

A Nyíregyházi Főiskolások nyerték meg  a Telekom Egyetemi Labdarúgó döntőt a debreceni Campus Fesztiválon

A 2013/2014-es tanév legjobb 12 egyetemi labdarúgó csapata mérte össze tudását a debreceni Campus Fesztiválon, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében megvalósított országos kispályás labdarúgó döntőn. Az első helyet a Nyíregyházi Főiskola csapata nyerte el. A második helyet a Budapesti Corvinus Egyetem labdarúgói szerezték meg. Harmadik lett a Pécsi Tudományegyetem csapata.

Telekom Egyetemi Labdarúgó döntő a debreceni Campus Fesztiválon

A debreceni Campus Fesztivál – a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében – ad otthont az országos kispályás labdarúgó döntőnek, ahol a 2013/2014-es tanév legjobb egyetemi labdarúgó csapatai játszanak majd egymással.

2014. július 11., péntek 21:37

Mini országok csaptak össze a BEAC-on!

Mini országok csaptak össze a BEAC-on!

62 mérkőzés, 32 csapat, közel 350 résztvevő, és már-már trópusi idő jellemezte a július 5-én megrendezett Egyetemi Mini Világbajnokságot, amelyen főszerepet kapott Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és az U19-es EB népszerűsítése is.

Nyári sportizgalmakkal várja a hallgatókat Debrecen

A VI. Campus Olimpiát, a nyár egyik legizgalmasabb sporteseményét Debrecenben rendezik meg 2014. július 23-24-én. A viadalt a Debreceni Egyetem sporttelepén tartják, ahol strandröplabda, kosárlabda és kispályás foci versenyszámokban indíthatnak csapatokat az egyetemisták és a határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói. A verseny szervezői ingyenes szálláshelyeket is biztosítanak a diákoknak.

1. oldal / 2