MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 11., csütörtök 07:06

Hazai pályán bizonyíthatnak újra a felnőtt Karate EB bronzérmesei a VI. Egyetemi Karate EB-n

Magyarország ad otthont a VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokságnak 2013. július 19-21. között a Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szervezésében. Metzger Szandra kétszeres Európa-bajnok bronzérmesünkkel és Lassinglaitner Fruzsina háromszoros Európa-bajnok bronzérmesünkkel soraiban készül a magyar csapat a megmérettetésre.


Metzger Szandra (Budapesti Gazdasági Főiskola) kétszeres Európa-bajnok bronzérmes

 

Hazánk már évtizedek óta sikeresen rendez egyetemi világbajnokságokat, de ez az első alkalom, hogy Európa legjobb egyetemi hallgatóit látjuk vendégül. Rekordszámú, 113 egyetem nevezése érkezett be 25 országból a megmérettetésre. A rendezők látványos nyitóünnepséggel várják a szurkolókat. A magyar csapatban a felnőtt bronzérmes Metzger Szandra (BGF) és Lassinglaitner Fruzsina (NyME) mellett számos fiatal tehetség mutatkozik be az eseményen, többek között: Molnár Réka (NKE)- egyetemi világbajnok bronzérmes, Krassóváry Kitty (SE) – egyetemi világbajnok ezüstérmes, Tadissi Martial (NKE) Junior és U21 Európa-bajnok, vagy Kőhegyi Zoltán (SZIE) junior VB bronzérmes sportolóink.

 

Lassinglaitner Fruzsina (Nyugat-magyarországi Egyetem) háromszoros Európa-bajnok bronzérmes

 

Az esemény fővédnöke dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár. Az EB egyetemi védnökei dr. Mezey Barna az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, dr. Patyi András a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, és dr. Péceli Gábor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora. A Magyar Olimpiai Biztosságot Leyrer Richárd, a MOB Nem olimpiaisportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozat elnöke képviseli. Az eseményre hazánkba látogat Alberto Gualtieri az EUSA (Europen University Sports Association) tiszteletbeli elnöke.

Az erős mezőnyben a felnőtt Karate EB-hez hasonlóan jó szereplésre, magyar érmekre számíthatunk. A július 19-i ünnepélyes nyitóünnepségen fellép a Rippel Brothers, az ELTE-BEAC Európa-bajnok ezüstérmes cheerleader csapata és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kórusa, melyre szeretettel várják a szervezők a szurkolókat. A program látogatása ingyenes. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

 

6. Karate Egyetemi Európa-bajnokság 2013VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokságra

Időpont: 2013. július 19-21.

Ünnepélyes megnyitó: 2013. július 19. 16:00-16:40

Helyszín: 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

A magyar csapat részletes programja