MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 05., péntek 10:02

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

Az ELTE és a BEAC közös 118 éves sporttörténelmét bemutató „BEAC-Az elsők” című vándorkiállítás újabb állomásához érkezett. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően a tárlat augusztus 3-tól a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben tekinthető meg.


A földszinti bemutatóteremben szeptember közepéig látogatható kiállítás számos tablón és eredeti relikvián keresztül mutatja be azokat a kiváló BEAC-os sportolókat, sportvezetőket, akik teljesítményükkel megbecsülést szereztek Magyarországnak, az egyetemi sportnak és méltán írták be úgy őket a történelemkönyvekbe, mint „ELSŐK”.

A kiállítás ugyanakkor már nem csak személyesen látogatható, ugyanis egy látványos, és rendkívül informatív honlap is készült, mely a BEAC-os kiválóságokat mutatja be.
A honlap az alábbi linken már elérhető: beac.hu/beac-az-elsok-kiallitas/

 

A SportAgóra emeleti helyiségében a riói olimpia alkalmából augusztus 3-án „Magyar olimpiai sikerek 1896-2016” címmel szintén kiállítás nyílt a Sportmúzeum rendezésében. A kiállítás a magyar – köztük a BEAC-os – olimpiai bajnokok sikereit mutatja be.

Az emeleti helyiség olimpiatörténeti kiállítása – fotó: https://www.facebook.com/sportmuzeum

A megnyitón jelen volt Hámori Jenő, a BEAC kardvívó olimpiai bajnoka, valamint beszédet mondott Dömölky Lídia, a BEAC egykori világbajnok vívója is:

„Olimpián részt venni és képviselni a hazánkat nagy dolog, aranyérmet nyerni még inkább, de átélni egymás sikereit és közösen meghallgatni a magyar himnuszt egy olimpián maga a csoda” –mondta.

Dömölky Lídia, a BEAC csillaga – fotó: https://www.facebook.com/sportmuzeum

“Szívből szurkolok, hogy 2024-ben Budapest rendezhesse az olimpiát, és üzenem a riói olimpikonoknak, hogy önbizalommal küzdjenek, hiszen az már fél győzelem.”

A „BEAC-Az elsők” c. kiállítás szeptember közepétől az ELTE campusain az egyetem hallgatói, oktatói számára is megtekinthető lesz.

Nyitva tartás:
Keddtől szombatig 10-17 óráig
(vasárnap és hétfőn ZÁRVA)

Jegyárak:
Felnőtt – 500 Ft
Diák-, és nyugdíjas jegy – 200 Ft
Előre bejelentkezett iskolai csoportok ingyen tekinthetik meg a tárlatot
(Telefon: 0614714350 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Helyszín:
SportAgóra
1146 Budapest, Ifjúság útja 2.

Forrás: ELTE-BEAC