MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Karate egyetemi világbajnokság - 7. helyen zártak a magyarok

Augusztus 13-án zárult a portugáliai Bragában rendezett 10. Egyetemi Karate Világbajnokság, két versenyzőnk is a legjobb 8 között végzett.

Öttusa és Karate Egyetemi Világbajnokságokat rendezne Magyarország

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) közösen Öttusa Egyetemi Világbajnokságot (EVB), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) pedig most először Karate EVB-t kíván rendezni.

 

2014. június 23., hétfő 09:10

Egyetemi világbajnok Tadissi Yves Martial

Egyetemi világbajnok Tadissi Yves Martial

A sportvezetők is érezték, Tadissi Yves Martial pedig bizonyította, hogy ő a világon a legkiválóbb, a felsőoktatásban tanuló karatékák között.

Éremeső várható a karate egyetemi világbajnokságon

Tizenegy fiatal tehetséggel indul a magyar csapat a Montenegróban, Bar városában idén június 18-22. között megrendezendő 2014-es karate egyetemi világbajnokságra. A sportvezetők a világbajnokságon, minden indulónktól dobogós helyezést várnak, az aranyesőt sem tartják kizártnak. Az immáron kilencedik alkalommal megrendezett versenyen tatamira lép majd Szegedi Döme, Tadissi Yves Martial, Molnár Réka, Metzger Sandra, Bartha Nikola, Kőhegyi Zoltán, Virág András, Kapdebo Lóránd, Juhász Nikolett, Bánházi Zsófia és Vass Melinda.

2014. május 21., szerda 08:11

EKF Sportnap

EKF Sportnap

Közel 600 fő vett részt azon a sportnapon, amit Egerben a Sporttudományi Intézet szervezett. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt számos sportágakban megmérethették magukat. A főiskolai hallgatók mellett az egri általános, és középiskolás tanulók is aktívan és lelkesen kapcsolódtak be a nap történéseibe, mindannyian számos pozitív emlékkel térhettek haza.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. augusztus 16., péntek 21:46

Miniszteri dicséret

Miniszteri dicséret

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere gratulált a magyar egyetemi karate válogatott teljesítményéhez és elismerte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és partnerei munkáját, amit a VI. Budapesti Egyetemi Karate Európa-bajnokságon végeztek.

Két magyar arany és két bronz, rekordlétszámú egyetem a budapesti Egyetemi Karate EB-n

Budapest adott otthont e hétvégén a VI. Egyetemi Karate Európa-bajnokságnak. A háromnapos eseményen két magyar aranyéremnek és két bronzéremnek örülhettek a helyszínre látogatók. A legtöbb érmet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói szerezték (Tadissi Martial, aranyérem, Molnár Réka, bronzérem). Aranyérmet szerzett továbbá Bartha Nikola és Virág András, az Óbudai Egyetem hallgatója. Rekordlétszámú, százhuszonét felsőoktatási intézmény hallgatóját látta vendégül hazánk.

Kumite csapatküzdelmek a Karate EB utolsó napján

Az utolsó versenynapon az érdeklődők a férfi és női kumite csapatverseny küzdelmeit tekinthették meg. Az első két versenynappal ellentétben a mai nap nem hozott kiemelkedő magyar eredményeket, csapataink nem jutottak a döntőkbe. A női csapatversenyt végül az osztrák Salzburgi Egyetem, míg a férfi kumite csapatversenyt a Montenegrói Egyetem nyerte.

6. Karate Egyetemi EB – a második versenynap egy aranyat és egy bronzot hozott

Kata női és férfi csapatversennyel, valamint a női kumite +68 kg, férfi kumite -75 kg, -84 kg és +84 kg versenyeivel folytatódott a Budaörsön zajló 6. Karate Egyetemi EB.

1. oldal / 2