MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) jövő évben Horvátország fővárosában, Zágrábban és a tengerparti Rijekában rendezi meg a 3. Európai Egyetemek Játékokat 2016. július 12 és 25 között.


 

Két magyar vonatkozású döntés született az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA)  legutóbbi ülésén

Sportdiplomáciai siker, hogy Édes Anna személyében újra magyar képviselővel gazdagodik az EUSA Hallgatói Bizottsága. A döntést az EUSA Végrehajtó Bizottsága hozta 2015. október 22-25. között Zürichben megtartott ülésén. Édes Annát erre a pozícióra a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) jelölte.

 

 

 

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn

A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél szintén nem született meglepetés, a tavalyi bajnok az University of Paris 13 Franciaországból ismét nagy fölénnyel nyert. A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett.

Lovasszínházi előadással indult az Olimpiai Rögbi Egyetemi EB Gödöllőn

Július 22-én elkezdődött az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn. A domonyvölgyi Lázár Lovasparkban prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök nyitotta meg a rendezvényt, amelyre 12 ország 14 egyeteméről 300 résztvevő érkezett. Július 23-án délelőtt 10 órától a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrumban a mérkőzések is elkezdődtek.

a 2017-es miskolci szervező bizottság

A kiváló szervezettségű 13. Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságán tisztes helytállás jellemezte a magyar csapatok szereplését júniusban, Koperben (Szlovénia).

2015. március 02., hétfő 10:42

Miskolcot is bejárta az EUSA elnöke

Miskolcot is bejárta az EUSA elnöke

Pénteken, a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) campusán tett látogatás után Miskolcra utazott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek, hogy megtekintse a 2016-os Tájfutó Egyetemi Világbajnokság és a 2017-es Kosárlabda Európa-bajnokság tervezett helyszíneit.

2015. február 27., péntek 19:46

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Február 27-én a Szent István Egyetemre (SZIE) látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és Bőhm Balázs a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke prof. dr.Kiss Ádám. A sportvezetőket, Figler Kálmán, az egyetem kancellárja fogadta. Az EUSA elnökének második hivatalos programjának apropóját, a csütörtöki MEFS által diplomaták, konzulensek és külügyi képviselők körében rendezett fogadás után, a nyáron rendezendő Európai Egyetemek Rögbi Bajnoksága adta.

2015. február 26., csütörtök 20:07

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Sportdiplomáciai siker, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és főtitkára, Matjaž Pečovnik most először Magyarországon tartózkodik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívásából. A hazai sportélet vezetői, diplomatái, nagykövetei és konzuljai körében a MEFS – közgyűlését követően – fogadást tartott az EUSA vezetők tiszteletére.

A Miskolci Egyetem vendége volt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

Az elmúlt napokban Magyarországon járt az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) sportigazgatója. A 2017-ben Kosárlabda Egyetemi EB-t rendező Miskolci Egyetemre is ellátogató Patrik Perosát Miskolcon dr. Deák Csaba kancellár fogadta.

2014. december 01., hétfő 20:54

Jeles nap az egyetemi sport számára

Jeles nap az egyetemi sport számára

2014. november 29-én a frissen átadott újbudai sportkomplexum, a Tüskecsarnok adott otthon Magyarország első Egyetemi Kelet-Nyugat kosárlabda All-Star Gálájának. Az Egyetemi Kelet-Nyugat összecsapását egy sporttörténelmi hír bejelentése követte: 2017-ben az Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságát a Miskolci Egyetem és Miskolc városa rendezheti meg.

1. oldal / 3