MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Két magyar arany és két bronz, rekordlétszámú egyetem a budapesti Egyetemi Karate EB-n

Budapest adott otthont e hétvégén a VI. Egyetemi Karate Európa-bajnokságnak. A háromnapos eseményen két magyar aranyéremnek és két bronzéremnek örülhettek a helyszínre látogatók. A legtöbb érmet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói szerezték (Tadissi Martial, aranyérem, Molnár Réka, bronzérem). Aranyérmet szerzett továbbá Bartha Nikola és Virág András, az Óbudai Egyetem hallgatója. Rekordlétszámú, százhuszonét felsőoktatási intézmény hallgatóját látta vendégül hazánk.

Kumite csapatküzdelmek a Karate EB utolsó napján

Az utolsó versenynapon az érdeklődők a férfi és női kumite csapatverseny küzdelmeit tekinthették meg. Az első két versenynappal ellentétben a mai nap nem hozott kiemelkedő magyar eredményeket, csapataink nem jutottak a döntőkbe. A női csapatversenyt végül az osztrák Salzburgi Egyetem, míg a férfi kumite csapatversenyt a Montenegrói Egyetem nyerte.

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a magyar karate egyetemi válogatott

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a két nap múlva kezdődő 6. Európai Egyetemek Karate Bajnokságán induló magyar csapat. Hazánk első ízben ad otthont egyetemi Európa-bajnokságnak, ahol rekordlétszámú, százharminc egyetem több mint négyszáz hallgatója méri össze tudását.

Hazai pályán bizonyíthatnak újra a felnőtt Karate EB bronzérmesei a VI. Egyetemi Karate EB-n

Magyarország ad otthont a VI. Karate Egyetemi Európa-bajnokságnak 2013. július 19-21. között a Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szervezésében. Metzger Szandra kétszeres Európa-bajnok bronzérmesünkkel és Lassinglaitner Fruzsina háromszoros Európa-bajnok bronzérmesünkkel soraiban készül a magyar csapat a megmérettetésre.