MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 16., kedd 09:25

Karate egyetemi világbajnokság - 7. helyen zártak a magyarok

Augusztus 13-án zárult a portugáliai Bragában rendezett 10. Egyetemi Karate Világbajnokság, két versenyzőnk is a legjobb 8 között végzett.


A legjobb eredményeket KATA versenyszámban tudta felmutatni a magyar csapat Anti Zsuzsanna (ELTE) és Nagy Botond (BME) révén, akik a 7. helyet szerezték meg.

A zágrábi 3. Európai Egyetemi Játékokon elért kiváló eredményeket sajnos nem sikerült megismételnie az Anti Zsuzsanna (ELTE), Nagy Botond (BME), Szegedi Döme (MET), Virág András (OE), György Dániel (TE), Höning Ádám (SZIE), Höning Dávid (TE) szereplésével induló magyar különítménynek.

Annak ellenére, hogy a versenyzők hozták a formájukat, a szerencse faktor nem állt a magyar egyetemisták mellé – nyilatkozta Ruzsinszki György a magyar csapat edzője, hozzátéve azt is, hogy elég közeli időpontban volt a két egyetemi verseny egymáshoz és a  nyári szünet sem kedvezett a felkészülésnek.

Az egyetlen női versenyző, Anti Zsuzsanna (ELTE) menetelését sajnos a hazai pálya előnyét élvező Rita Morgado törte meg a vigaszágon, így Zsuzsa a 7. helyen zárta a küzdelmeket, csakúgy mint a BME-s Nagy Botond aki szintén vigaszágon versenyezve 3:2 arányban maradt alul, s volt kénytelen volt búcsúzni a további küzdelmektől.

Érmet vártak Virág Andrástól (OE), és Szegedi Dömétől (MET) is. András a legjobb nyolc közé jutott, míg Döme sajnos már az első körben kikapott a mezőny legjobbjától, az üzbég Saymatov Sadrinddintől, aki végül bronzérmes lett.

Csapatban sem volt túl sok szerencsénk, hiszen a vigaszág elérése csak egy hajszálon múlott, így nem került be a KUMITE csapat (Szegedi Döme (MET), Virág András (OE), György Dániel (TE), Höning Ádám (SZIE), Höning Dávid (TE)) a legjobb nyolc közé.

 

ANTI ZSUZSANNA (ELTE)

Versenyszám: KATA

Legjobb eredmény: U21 VB 7., 2016. Magyar Bajnok

Karate EVB 2016. helyezés: 7. hely

 

NAGY BOTOND (BME)

Versenyszám: KATA

Legjobb eredmény: U21 EB 5.

Karate EVB 2016. helyezés: 7. hely

 

SZEGEDI DÖME (Budapesti Metropolitan Egyetem)

Versenyszám: KUMITE -60, CSAPAT

Legjobb eredmény: U21 EB 3., JUNIOR VB 1.

 

VIRÁG ANDRÁS (Óbudai Egyetem)

Versenyszám: KUMITE -75, CSAPAT

Legjobb eredmény: EB 5., EGYETEMI VB 3.

 

GYÖRGY DÁNIEL (Testnevelési Egyetem)

Versenyszám: KUMITE -84, CSAPAT

Legjobb eredmény: CSAPAT KUMITE EB 3.

 

HÖNING ÁDÁM (Szent István Egyetem)

Versenyszám: KUMITE +84, CSAPAT

Legjobb eredmény: MAGYAR BAJNOK

 

HÖNING DÁVID (Testnevelési Egyetem)

Versenyszám: CSAPAT

Legjobb eredmény: CSAPAT KUMITE EB 3.