MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 27., péntek 19:46

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Február 27-én a Szent István Egyetemre (SZIE) látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és Bőhm Balázs a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke prof. dr.Kiss Ádám. A sportvezetőket, Figler Kálmán, az egyetem kancellárja fogadta. Az EUSA elnökének második hivatalos programjának apropóját, a csütörtöki MEFS által diplomaták, konzulensek és külügyi képviselők körében rendezett fogadás után, a nyáron rendezendő Európai Egyetemek Rögbi Bajnoksága adta.


Mint ismeretes az EUSA közgyűlésének 2013-ban hozott döntése alapján Magyarország nyerte el a 2015. évi 7-es Rögbi Európai Egyetemek Bajnokság rendezési jogát. Az esemény főszervezője a Magyar Rögbi Szövetség, és a tervek szerint a Szent István Egyetem biztosít helyet a 2015. július 22-26-a között zajló sporteseménynek.

A sportdiplomaták és a felsőoktatási intézmény vezetője megerősítették partnerségüket és hosszú távú együttműködési szándékról biztosították egymást.

Adam Roczek a gödöllői egyetem campusán tett látogatást követően Miskolcra utazott, ahol a Kosárlabda Európai Egyetemek Bajnokságát rendezi a Miskolci Egyetem 2017-ben.

 

Képgaléria

{gallery}1925{/gallery}