MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 27., péntek 19:46

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Gödöllőre látogatott az EUSA elnöke

Február 27-én a Szent István Egyetemre (SZIE) látogatott az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és Bőhm Balázs a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke prof. dr.Kiss Ádám. A sportvezetőket, Figler Kálmán, az egyetem kancellárja fogadta. Az EUSA elnökének második hivatalos programjának apropóját, a csütörtöki MEFS által diplomaták, konzulensek és külügyi képviselők körében rendezett fogadás után, a nyáron rendezendő Európai Egyetemek Rögbi Bajnoksága adta.

2015. február 26., csütörtök 20:07

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Sportdiplomáciai siker, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és főtitkára, Matjaž Pečovnik most először Magyarországon tartózkodik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívásából. A hazai sportélet vezetői, diplomatái, nagykövetei és konzuljai körében a MEFS – közgyűlését követően – fogadást tartott az EUSA vezetők tiszteletére.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Új sportági referens: Juhász I. Márton - Rögbi

2013-tól új tagokkal bővült a MEFS sportági referens csapata és ezzel együtt az egyetemi bajnokságok sorában új sportágak jelentek meg. Köszöntjük az új kollégákat csapatunkban!

Bemutatkozik Juhász I. Márton, rögbi sportági referens.
Gödöllő jelképesen is átvette a 2015-ös Rögbi 7’s Egyetemi EB rendezési jogát

Szófiában, június 13-16. között Európai Egyetemek Bajnokságára került sor 7-es rögbi sportágban. Az esemény díjátadója végén Rakaczki Zoltán, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) munkatársa vette át az Európai Egyetemi Sportszövetség zászlóját, ezáltal a következő EB rendezési jogát.

Illusztráció

A két sportszövetség közti ismerkedő, hosszú távú együttműködést célzó megbeszélést tartott 2013. február 19-én a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) a Magyar Sport Házában, melyen részt vett – többek között – mindkét szervezet elnöke és főtitkára is.