MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 07., csütörtök 09:48

Rögbi MEFOB - 2016

Dátum: 2016. július 16.
Kategória: Versenysport
Helyszín: Dinnyés

Véget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn

A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél szintén nem született meglepetés, a tavalyi bajnok az University of Paris 13 Franciaországból ismét nagy fölénnyel nyert. A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett.

Lovasszínházi előadással indult az Olimpiai Rögbi Egyetemi EB Gödöllőn

Július 22-én elkezdődött az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn. A domonyvölgyi Lázár Lovasparkban prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök nyitotta meg a rendezvényt, amelyre 12 ország 14 egyeteméről 300 résztvevő érkezett. Július 23-án délelőtt 10 órától a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrumban a mérkőzések is elkezdődtek.

Forma 1 és vízilabda – nyereményekkel és bajnokokkal zárult az egyetemisták SportPont Programja

Véget ért az EFOTT és vele lezárult az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) 2014/2015-ös évada is.

A Szent István Egyetem hallgatói nyerték meg a Rögbi MEFOB-ot

Gödöllő városában 2015. július 23-án indul az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokság (7-es Rögbi EEB), ahol megmérettetik magukat az idei Rögbi Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság győztesei, a Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói is.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Rekordszámú nevező az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságon

Gödöllő városában 2015. Július 23-tól, rendezik meg az Egyetemi 7-es Rögbi Európa-bajnokságot (7-es Rögbi EEB). Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Kiss Ádám professzor, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke elmondta, a rögbi olimpiai versenyszámának kontinentális egyetemi viadalán 7 fős csapatok mérkőznek meg egymással, hogy megszerezzék a 2015. évi Európa-bajnoki címet. Mint elhangzott a nézőközönség kiélezett küzdelmekre számíthat, hiszen még soha korábban nem jelezte ilyen magas számban egyetemi csapat a részvételét a 7-es Rögbi EEB-re, ez új rekord az Egyetemi Európai Sportszövetség (EUSA) rögbi szakágának történelmében.

A Rögbi MEFOB V. fordulója ismét átrendeződést hozott

Utolsó alapszakaszi fordulóját zárta a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által június 13-án rendezett V. Egyetemi rögbi forduló átrendezte a bajnokság állását.

Pécsett szombaton átrendeződött a Rögbi MEFOB állása

A Pécsi Tudományi Egyetem (PTE) június 6-án rendezte meg a IV. Egyetemi rögbi fordulót. A tornán a hazai gárdán kívül, további két csapat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Szent István Egyetem (SZIE) átékosai mérték össze tudásukat. A csapatvezetők több tényezőt is figyelembe vettek a torna elkezdése előtt, végül körmérkőzéssel dőltek el a helyezések és a pontok. A legeredményesebbnek a gödöllőiek bizonyultak, 12:33 arányban a pécsieket, 7:49-re a szegedieket múlták felül. Mivel a PTE hallgatói az SZTE-től 5:33-as vereséget szenvedtek, a harmadik helyen zártak.

2015. április 24., péntek 06:48

Szorgosan gyűjtik a pontokat a rögbisek

Szorgosan gyűjtik a pontokat a rögbisek

Április 19-én igazán tavaszias vasárnapon folytatódott a Rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB).  Az őszi fordulóról a Debreceni Egyetem (DE) csapata tért haza győztesként, de ez nem szegte kedvét a többi csapatnak és a szegedi fordulón megmutatták, hogy keményen meg kell idén küzdeni a bajnoki címért.

1. oldal / 3