MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 29., kedd 21:58

Nemzetközi Önkéntes Programot indított a FISU

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség(FISU) 2015 júniusában hirdette meg Önkéntességi Programját, amellyel lehetőséget kívánt teremteni arra, hogy a diákok szerte a világban megtapasztalhassák milyen az önkéntes munka egy Egyetemi Világbajnokság, nemzetközi sportrendezvények megszervezésének, fejlesztésének, kommunikálásának támogatásában.


 


A program emellett lehetőséget teremt arra is, hogy a Nemzetközi Egyetemi Sportszervezet elősegítse a sport menedzsmentben jövőben dolgozók kapcsolati rendszerének fejlesztését, valamint a fiatalos ötletek, javaslatok megismerését és beemelését az eseményszervezéshez kötődő feladatokba.  

A jelentkezőkkel a szervezet megállapodást köt. Az önkéntesek által támogatott események szervező bizottságának feladata lesz a helyi közlekedés, a szállás és a teljes ellátás támogatása; az önkénteseket terhelik majd azonban az utazási költségek. A kiválasztás során vizsgálják a jelentkezők nyelvtudását, szakmai tudását (választott szakját), korábbi munkabeli és önkéntes tapasztalataikat, sportos ismereteiket, valamint a jelentkezők lakhelyének földrajzi elhelyezkedését is.

A 2015 júniusában elindított FISU Nemzetközi Önkéntes Program felvételi eljárása három szakaszból áll. 2015. november 30-ig lehet önkéntesként jelentkezni a 2016 január és 2016 április között zajló bajnokságokra. 2016 február 29-ig azok jelentkezhetnek, akik a jövő év május 1. – június 31. között zajló egyetemi sportesemények megszervezésébe szeretnének bekapcsolódni. 2016 június 31-ig pedig a jövő évben szeptemberben, októberben, novemberben és decemberben szervezendő eseményekre lehet jelentkezni. A jelentkezéshez szükséges információk és a kitöltendő jelentkezési lap a mellékletekben angol nyelven megtekinthető és letölthető.