MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 14., kedd 09:11

Kisorsolták az egyetemi válogatott csapatok ellenfeleit a Nyári Universiadén

Az április 12-14 közötti időszakban az idei Nyári Universiade helyszínén, Gwangjuban zajló csapatvezetői értekezleten és hivatalos helyszíni szemlén a részt vevő országok küldöttei megtekintik a sportlétesítményeket, valamint a csapatok szálláshelyét, az Universiade Falut. A Szervező Bizottság beszámol az előkészületekről, részletesen tájékoztatja a jelenlévőket az akkreditáció folyamatáról, az étkezés, szállítás, egészségügyi ellátás terveiről. A MEFS képviseletében dr. Székely Mózes főtitkár és Kovács György főtitkár-helyettes vesz részt az értekezleten.


Vasárnap Gwangjuban kisorsolták a 2015-ös Nyári Universiade csapatsportágainak csoportbeosztásait, így eldőlt, hogy kosárlabdában, vízilabdában, és kézilabdában kikkel kell megküzdenie a sportolói karrierjük mellett egyetemre és főiskolára járó magyar sportolóknak. A női kosárlabdában sorsolt 4 csoportból a magyar válogatott az A csoportba került, így Korea, Kanada és Mozambik legjobb egyetemista sportolóival kell megmérkőzni a magyar lányoknak. A vízilabdás hölgyek a B csoportban az olaszokkal, az ausztrál, az amerikai és a francia válogatottal mérik majd össze erejüket első körben. Férfi vízilabda válogatottunk szintén a B csoportba került, ahol az ausztrálok és a franciák mellett a hollandokkal csapnak majd össze a vízben.

A C csoportba került be mindkét kézilabda válogatottunk, ennek eredményeként a hölgyek Oroszország és Uruguay válogatottjával, míg a férfiak a brazilokkal, a svájciakkal és az izraeliekkel lépnek majd pályára.

Az Universiade labdás csapatsportágainak további csoportbeosztásai a képgalériában megtekinthetőek.

 

Képgaléria

{gallery}1985{/gallery}