MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 30., kedd 23:38

Megérkezett a 2015. évi Nyári Universiadéra, Gwangjuba a FISU elnöke

Claude-Louise Gallient, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnökét, 2015. június 27-én a Gwangju Universiade Szervező Bizottságának (GUOC) tagjai fogadták a nemzetközi reptéren Dél-Koreában. A 28. Nyári Universiadéra érkező sportvezető első hivatalos programjaként küldöttségvezetők találkozóján vesz majd részt. A FISU főtitkára, Eric Saintrond a megnyitó ünnepségre és az Universiade előkészületeire való tekintettel már 2015. június 24-én megérkezett Gwangjuba.


A FISU főtitkára megérkezését követően ellátogatott az Universiade Falu június 26-ai megnyitásának ünnepi rendezvényére is. A ceremóniát a város közepén található Universiade Faluban, 10 percre az Universiade fő helyszínéül szolgáló Stadiontól, a Zászlók terén tartották. Az eseményen ünnepi beszédet mondott az újonnan épült Universiade Falu polgármestere Lim Duck-ho és a GUOC társelnöke Kim Hwang-sik. Az Universiade Falu június 26. és július 17. között látja vendégül az Universiadéra érkező sportolókat és hivatalnokokat.

A FISU elnöke Claude-Louise Gallien, a főtitkár Eric Saintrond és a FISU fő tisztségviselői egyaránt jelen lesznek a FISU Végrehajtó Bizottságának (EC) 2015. június 30 - július 1. között tartandó ülésén. Ezen az egyeztetésen értékelik majd az Universiade előkészületeit, a vendéglátó város felkészültségét, valamint a jövőbeni Universiadét rendező városok (mint például a 2017-es Taipei Nyári Universiade és 2017 Almaty Téli Universiade) fogadókészségét.