MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 02., kedd 17:39

A sportok királynőjének idei legjobbjai a Testnevelési Egyetemen

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen szervezték meg az Atlétikai Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ahol valamennyi számban komoly küzdelem folyt a hallgatók között. A mintegy 40 aranyérem kiosztásában közreműködött prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke is.


100 m síkfutásban az első helyet a Nyíregyházi Főiskola (NYF) hallgatója, Ónodi Dávid szerezte meg, 10,60 másodperc alatt megtéve az olimpiai távot. Második lett Kádasi Zalán, az Eszterházy Károly Főiskoláról (EKF), négy századdal lemaradva az aranyéremről. A dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetemről (SZIE) Bézsenyi Gergely állhatott fel. A hölgyeknél a 100 méteres női döntőben Pálinkás Dóra 12,22-es időeredménnyel nyert a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről (NKE). Az ezüstérmet és a bronzérmet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatójaként Szlatárovics Orsolya és Lóczi Eszter nyerte meg.

A 200 m síkfutás férfi döntőjét és a 400 méteres síkfutást döntőjét egyaránt Móricz Bálint nyerte a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYE) hallgatójaként. A hölgyeknél a 200 méteres síkfutást Gubala Liliána (NYF), a 400 méterest pedig a Testnevelési Egyetemre (TE) járó Apáthy Sophie nyerte, aki ezzel együtt a 800 méteres távon is elsőséget tudott szerezni.

A 800 és az 1500 méteres síkfutás győztese az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) tanuló Vindics Balázs lett, aki 800 méteren 1 perc 50,48 másodperccel, 1500 méteren pedig 3 perc 53,34 másodperces idővel szerezte meg az elsőséget. Az ezüstérmes mindkét távon Ludvig Benjamin lett a Budapesti Corvinus Egyetemről, míg a bronzérmet a TE hallgatója, Kelemen Bence érdemelte ki. Az ELTE-s Perjés Fanni az 1500 m síkfutás célvonalán haladt át elsőként, 5000 méteren ezt a diadalt egyetemista társa, Ferenc Katalin szerezte meg. Az 5000 méteres síkfutás férfi bajnoka Honti Attila (NKE), 14:43,52 idővel. A 3000 m akadályfutást 9:43,11 idővel Fux Dániel nyerte a Pannon Egyetemről, a hölgyeknél pedig a TE-n tanulmányokat folytató Pap Csilla győzedelmeskedett. A 110 m gátfutás férfi döntőjét Baji Balázs (SZIE) nyerte, míg a hölgyek távját a 100 méteres gátfutást Nagy Noémi (TE).

A 400 méteres gátfutás győztese a férfiaknál Kővári Tamás (ELTE), a hölgyeknél Sier Zsófia (TE) lett.

A magasugrás bajnoka 1 méter 95 cm magas ugrásával Zelena Zalán a Semmelweis Egyetemről (SE) és az 1 méter 61 centimétert sikerrel leküzdő Sinka Noémi a TE hallgatója. Rúdugrásban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre (BME) járó Kéri Tamás, 5,10 méteres ugrással szerezte meg az elsőséget, a hölgyeknél Csillag Zsófia (SZIE) 2,8-as eredménnyel aratott győzelmet. Hármasugrásban a távolugrás ezüstérmese Pál Robin (NYF) lett az első, akinek 15,15 méteres eredményét senki nem tudta felülmúlni. A hölgyeknél távolugrásban a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatója, Schmelcz Fanni, hármasugrásban Huszár Kitti (NYME) kapott aranyérmet.

Súlylökésben Rakovszky Tibor (SZIE) szerezte meg az első helyet, míg diszkoszvetésben Huszák János (TE) lett az aranyérmes. A hölgyeknél mindkét számot Váradi Krisztina (NKE) nyerte, a súlylökést 14,08-as, míg a diszkoszvetést 51,75-ös eredménnyel.  A kalapácsvetés bajnoka Töreky Balázs lett a Pannon Egyetemről, 70,75-ös dobásával, míg a hölgyeknél 43,91-es eredményével Aradi Stefánia (NYF). A gerelyhajítás ez évi bajnoka az egyetemisták körében Gulyás Tamás (BME) és Bogdán Annabella, a Széchenyi István Egyetem (SZE) diákja.

A 4x100 m váltófutás férfi győztese és a 4x400 méteres váltófutás győztese egyaránt a TE csapata lett, a 4x100-as váltót Grünfelder Szilárd, Orosz Zoltán, Pozsgai Dániel és Bánhidi Bence négyese, míg a 400 méteres váltót Együd Máté, Kubicsek Máté, Kelemen Bence és Bartha László alkotta. A lányoknál a pálmát mindkét váltó futószámban a Debreceni Egyetem hallgatói vitték el (Szarvas Dóra, Lesku Roberta, Kébel Zsófia és Sárkány Fanni).

10 000 m gyaloglásban a férfiaknál az ELTE hallgatója, Srp Miklós nyert aranyérmet, míg fele távon, a hölgyek 5000 méteres gyaloglásában Lengyel Mariann (NKE) nyerte meg a MEFOB-ot.

Tízpróbában az idei MEFOB bajnok az ELTE hallgatója, Bodorkós Tamás lett.

További részletek az eseményoldalon.

 

EREDMÉNYEK

 

10 PRÓBA EREDMÉNYEK

 

Képgaléria

{gallery}2028{/gallery}