MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 07., vasárnap 19:14

Szombathelyi győzelem a Labdarúgó MEFOB-on

A Labdarúgó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) idén a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület rendezte meg 2015. május 19-20-án. A szombathelyi döntőben négy intézményi csapat mérte össze tudását, sorsolás alapján vívva az elődöntőket a szombathelyi Király Sportlétesítmények kitűnő talajú pályáján. 


Az elődöntőben az Eszterházy Károly Főiskola (EKF), Egerben tanuló hallgatói a félidei döntetlen (1:1) után 2:1-re győzték le a Testnevelési Egyetem (TE) labdarúgóit. A góllövők: Gallik (31. p), Czető (89), ill. Rőthy (11), a mérkőzést Tóth Róbert vezette.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME Szombathely) a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csapatát 3:0-ra múlta felül. A Vass István által vezetett mérkőzésen két gólt lőtt Sípos, a 38. és a 88. percben, s a kettő között, az 56. percben Schreirer talált kapuba. A MEFOB elődöntő mérkőzésein színvonalas játékot láthatott a közönség, amelyet azonban időnként megzavart a felerősödő eső. A játékosok küzdeni tudásból jól vizsgáztak, a helyzetek kihasználásában azonban sajnos nem jeleskedtek, hiszen az egriek is csupán az utolsó percekben szerezték meg győzelmüket.

Az elődöntők vesztesei a bronzéremért küzdöttek, az összecsapás a TE játékosainak fölényes (9:1) győzelmét hozta. A mérkőzést Horváth Patrik vezette, a góllövők listája: Réthy (5, 60.), Stadler (12.), Gyürki (27., 39., 56., 66., 80.), Csendom (55.), ill. Fülöp (48.) Gyürki Gergő valóban villogott, 5 gólt szerzett, ezzel a torna legeredményesebb játékosa lett.

Az elődöntők győztesei a bajnoki címért a Haladás Stadion gyepén csatáztak. A hazai együttes bizonyosan nagyon akarta a győzelmet, amelyet - a gyors játékosok szemfülessége révén - végül meg is szerzett. A Barta György által vezetett mérkőzés 1:0-s eredményének gólját Schreirer a 72. percben hozta.

A bajnokságban különdíjat kapott a torna legtechnikásabb játékosa, ezt a címet Skriba Máté (NYME Szombathely) nyerte el. A legjobb kapus cím birtokosa Tóth András (EKF Eger) lett. A bajnok csapat edzője pedig Sákovics Péter (NYME Szombathely). Az elismeréseket prof. dr. Kiss Ádám, a  Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, prof. dr. Gadányi Károly (a VB elnöke), dr. Gál László (a Szervező Bizottság elnöke), Végh László (a MEFS labdarúgó referense), Dobány Lajos (az MLSZ Vas megyei igazgatója), Halmosi Zoltán (a Haladás legendás csapatkapitánya) és Schimmer Szabolcs (NBI-es játékos, a szombathelyi Egyetem korábbi hallgatója) adta át. A MEFOB Labdarúgó Döntő prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök zárszavával és a Gaudeamus Igitur hangjaival ért véget.

 

Végeredmény:

A MEFOB Labdarúgó Döntők győztese:

1. Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely

2. Eszterházy Károly Főiskola, Eger

3. Testnevelési Egyetem

4. Pécsi Tudományegyetem

 

Képgaléria

{gallery}2030{/gallery}