MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 22., szerda 13:13

Forma 1 és vízilabda – nyereményekkel és bajnokokkal zárult az egyetemisták SportPont Programja

Véget ért az EFOTT és vele lezárult az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) 2014/2015-ös évada is.


Az immár az 5. tanévét befejező SPP főnyereményeit július 17-én prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke adta át az EFOTT színpadán. A sokak szemében legértékesebb SPP-s nyeremény, a Forma 1 Magyar Nagydíjra szóló páros VIP jegy szerencsés nyertese egy Testnevelési Egyetemre járó hölgy, Lutter Eszter lett. Az okostelefont Czakó Dávid nyerte, aki a bajai Eötvös József Főiskolán folytatja tanulmányait. A tabletet a MEFS vezetőjétől Bereczki Dóra, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója vehette át.

A hallgatói szabadidősport megünneplését megelőzően az EFOTT-on kapták meg díjaikat a Strandröplabda és Strandkézilabda MEFOB legjobbjai is. A fesztiválozók körében nagy sikert keltettek a fürdőruhás sportolók, sokan ki is próbálták a csapatjátékokat. Strandkézilabdában 11 egyetem és főiskola indított csapatokat, a győztes a hölgyeknél a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) csapata (Bélik Tímea, Farkas Anikó, Balotay Boglárka, Bém Xénia, Nagy Tímea, Csiszár Zita, Németh Zsófia, Kukovecz Henrietta és Vágó Krisztina) lett, az ezüst és bronzérmeket a Testnevelési Egyetem és a az Eötvös Loránd Tudományegyetem lányai szerezték meg. A férfiak MEFOB küzdelmeiből idén ismét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata (Mázi Péter, Györke Gábor, Sebők Dávid, Zsiga Dénes, Böjte Gergő, Ficsór Máté, Kriskó Ádám, Róth Ádám és Benedek Márton) került ki győztesen, amelyet majd’ fele részben tapasztalt, két éve is MEFOB győztes játékosok alkottak. A második helyet az évről-évre erősödő, a Budapesti Corvinus Egyetemről érkező csapat kaparintotta meg, míg a Nyugat-magyarországi Egyetem fiai bronzérmesek lettek. A strandröplabda küzdelmeket 7 intézmény közel 50 sportolója vállalta a forró homokon.

Az EFOTT zárónapján a Dél-Koreában múlt héten befejeződő Universiade címvédő, győztes magyar vízilabda csapat bemutatója mellett olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról hazatérő egyéb sportágakban (asztalitenisz, atlétika, műugrás, taekwondo, vívás, cselgáncs, kosárlabda) jeleskedő sportolókkal is találkozhattak az EFOTT résztvevői.

A fesztivál területén folyamatosan lehetett szurkolni a legjobb hazai egyetemi rögbi csapatoknak is, akik közül néhányan már a jövő heti gödöllői Egyetemi Rögbi’7 Európa Bajnokságra is készültek. Az EFOTT adott helyet az idei Rögbi MEFOB-nak, ahol 75 játékos, 5 intézményi csapat vett részt. A győztesek díjait olimpikonok adták át, aranyat a bajnok Szent István Egyetem ezüstöt a Szegedi Tudományi Egyetem míg bronzot a Budapesti Egyetemi atlétikai Club csapata nyert.

A versenysport programok mellett a hallgatók sportos életmódjáról kiterjesztéséről is szó esett. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében „Egészségfejlesztő Egyetem” címmel előadást tartott dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, és dr. Koós Tamás, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) szakmai programvezetője.

Ennek jegyében az év legsportosabb fesztiválján számtalan tradicionális és újdonságnak számító sportág várta a fiatalokat. A SportPont Programba beregisztrált hallgatók sportolásukkal összességében 1651 SportPontot szereztek.

 

 

Fotó: Monokrom Foto

 

Képgaléria

{gallery}2082{/gallery}