MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 30., hétfő 07:44

Megküzdött az egyetemi - főiskolai All Star csapat az U20-as férfi válogatottal az All Star Gálán

A főmérkőzés felvezetéseként az U20-as férfi válogatott 87–56-ra győzte le a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban szombat este az egyetemi - főiskolai válogatottat, amelyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE) hallgatójaként Simon Bence, Mészáros Máté és Szabó Bence, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubtól (DEAC) Nagy Botond és Nagy Benedek, a Budapesti Corvinus Egyetemről Szalay Ákos és Vágvölgyi Ádám, valamint az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló Varga Imre alkotott. Az Egyetemi- Főiskolai All Star Csapatot - a 2014/2015. év Final Fourra építve - a 2014/15-ös év MEFOB győztes csapatának edzője, Kéri Péter (SzOESE) és az ezüstérmesek trénere dr. Nagy Ágoston (DEAC) válogatta összeés vezette.


Az eseményen részt vett a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, prof. dr. Kiss Ádám, aki a gálamérkőzést követően MEFS aranyplakettet adományozott a jelen lévő Szalay Ferencnek, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége(MKOSZ) elnökének, köszönetet mondva az MKOSZ vezetőinek azért, hogy immár negyedik éve támogatják, finanszírozzák a kosárlabda MEFOB Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságot. Az elnök hangot adott azon reményének is, hogy az egyetemi és főiskolai All Star csapat részvétele ismét ráirányítja a figyelmet a MEFOB bajnokságok fontosságára és arra, hogy a kosárlabda sportág fejlődése szempontjából az Egyetemi - Főiskolai Bajnokság milyen kiemelt szerepet tölt be.

A kosárlabda sportág hírességek csarnokának közismert tagja, a négyszeres Euroscar díjas, Drazsen Petrovics fotóját ábrázoló kosárlabdát és plakátot adományozott a rendezvényen a MEFS főtitkára, dr. Székely Mózes az MKOSZ főtitkárának, Bodnár Péternek. A Gálán résztvevő egyetemi - főiskolai válogatott tagjai az MKOSZ és a MEFS főtitkára, dr. Székely Mózes által aláírt emléklapot is kaptak, amelyen az állt: „.Az egyetemi válogatott megjelenése az All-Star Kosárlabda Gálán ráirányítja a figyelmet a kosárlabda sport ezen fontos területére, részvételével hozzájárult az egyetemi kosárlabdázás népszerűsítéséhez.”

A szünetben speciális olimpikonok tartottak kosaras bemutatót, majd ezt követte a kerekes székes Kelet–Nyugat mérkőzés után a várva várt, ismét döntetlenre végződő Gála meccs, ahol zsákolásokból, három pontosokból, izgalmas technikai megoldásokból sem volt hiány. A 22 300 internetes szavazat alapján összeállított Kelet válogatottjának kezdőcsapatában Mike Caffeyt, Vojvoda Dávidot, Troy Barniest, Eilingsfeld Jánost és Keller Ákost láthatták a nézők, a vezetőedző Schmidt Béla volt. A Nyugat ötösében Kendrick Perry, Wesley Channels, Kerpel-Fronius Balázs, Reinar Hallik és Lóránt Péter szerepelt, az együttest Kálmán László dirigálta.

A szünetekben tartották meg a Molten Generációk összecsapását, amelyen a közelmúlt sztárjai és a jelenkor feltörekvő tehetségei mérték össze képességeiket dobásban, végül a 81-szeres válogatott Hosszú István triója vitte el a pálmát, míg a zsákolóversenyt a fehérvári Tristan Spurlock nyerte, aki az NB I-es idény legeredményesebb játékosa. A félidőben a B33 (három a három elleni) gálamérkőzésen a nyugati csapat győzött 21–17-re.

A Simple All-Star-gála legjobbjává (MVP) az első felnőtt All-Star-meccsén szereplő 30 éves centert, a fehérvári Lóránt Pétert választották, aki korábban külföldön légióskodása, tavaly klubcsapatának nemzetközi kupameccse miatt kényszerült kihagyni a kosárfesztivált.

Képgaléria

{gallery}2178{/gallery}