MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 15., szerda 14:06

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja Fotó: Balogh-Bakos Bence

Az EFOTT-on sportolni vágyó fesztiválozók az SPP-s helyszíneken összemérhetik erejüket fociban, vízifociban, buborékfociban, strandkézilabdában, strandröplabdában, vizes vetélkedőkben, sőt vízilabdában is. A sárkányhajó és ultimate frizbee versenyek mellett a vállalkozó szellemű fiatalok kipróbálhatják az új Teqball sportágat, megmutathatják, hogy mit tudnak Beerpongban és Volleypongban és megmérettethetik magukat a BeStrong Kondiparkban, ahol - ha kérik - még személyi edzéstervet is készítenek számukra.

A sportolási lehetőségek mellett, mindennap bemutató is várja a fiatalokat. A reggeli napindító testmozgást követően a hét folyamán az érdeklődők ízelítőt kapnak majd Drum&Ball-ból és Amerikai Footballból és pihentethetik szemüket a csinos cheerleader lányok bemutatóján is. Szombaton az Universiadén arany érmes  magyar férfi vízilabda válogatott tart bemutatót.

A sportos fáradalmakért jutalom jár, a fesztivál ideje alatt is él a SportPont Program pontgyűjtő rendszere. A regisztrált hallgatók SportPontokat gyűjthetnek, amit aztán az EFOTT-on, az SPP sátorban válthatnak be SportPont logóval ellátott sportos kiegészítőkre és garantált ajándékokra. Fődíjként a fesztivál legsportosabb hallgatója pedig SPP téli tábor bérletet nyer a HÖOK jóvoltából.

Az SPP kampány részeként pénteken, 17.00 órától az EFOTT színpadán adják át az SPP-s program idei nyereményjátékának, valamint és a Strandröplabda és Strandkézilabda MEFOB győzteseinek díjait is. A MEFOB győztesek kupákat és érmeket, az SPP programban regisztrált szerencsés sportoló hallgatók mobiltelefont, tabletet és fődíjként - az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából - két Forma 1 Magyar Nagydíjra szóló VIP jegyet vehetnek át a MEFS elnökétől, prof. dr. Kiss Ádámtól és a MEFS főtitkárától, dr. Székely Mózestől. Szombaton a Sportszövetség vendégeiként az EFOTT-ra látogatnak az Universiadéről, Dél-Koreából hazatérő sportolók, így személyesen is gratulálhatnak a Gwangjuban magyar színekben versenyző társaiknak a fesztiválozó fiatalok. Az eseményre kilátogat majd a judo sportág két kiválósága Ungvári Miklós és Csernoviczki Éva, valamint Sike Renáta (sportlövő), Dudás Miklós (kajakozó) és Bernek Péter (úszó), a velük készülő interjúkat a tábori rádió is közvetíti majd.

 

Háttér

Az SPP a főiskolai-egyetemi hallgatók körében a rendszeres sportolás és az az egészségtudatos életmód elterjesztésére törekszik, évről évre egyre több hallgatót von be a sportprogramokba, így a sport által neveli a fiatalokat egészséges életmódra. Az idén közel 300 felsőoktatási szabadidős sportrendezvényt felölelő SportPont Program 2014/2015-ös tanévét az év legsportosabb fesztiválján, az EFOTT-on zárja. A SportPont Programba beregisztrált, abban résztvevő hallgatók térítésmentesen vehetik igénybe az EFOTT teljes ideje alatt a sportpályákat és a különböző sportolási lehetőségeket, sőt ingyenesen különféle sportszereket, sporteszközöket is kölcsönözhetnek, a sportolással pedig SportPontokat szerezhetnek, amelyeket SPP-s ajándékokra válthatnak be.

 

Fotó: Balogh-Bakos Bence

 

Képgaléria

{gallery}2078{/gallery}