MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 13., hétfő 12:10

Sikeres triatlon MEFOB a köztársasági elnökkel

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára a 3. Eger Nagydíj triatlonfesztivál jótékonysági váltóversenyén, az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon (MEFOB). Az eseményt a Bátorfi Agria Kerékpár és Triatlon Klub, a Magyar Triatlon Szövetség és Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezte.


Áder János köztársasági elnök indul a Jótékonysági váltóban

 

A köztársasági elnök csapattársa Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok egri vízilabdázó és Bátorfi Béla, a fesztivált szervező dr. Bátorfi Team-Agria KTK elnöke volt.

 

Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok egri vízilabdázó futás közben

 

A táv: 300 méter úszás, 10 kilométer kerékpározás, 2 kilométer futás.

 

Hosszú Katinka, világ- és Európa-bajnok úszó középen

 

A MEFS szervezésben olimpiai csapat is indult: Hosszú Katinka, világ- és Európa-bajnok úszó (úszás), Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok júdós (kerékpár), Császár Gábor, olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó, az MKB Veszprém játékosa (futás) is versenyzett. Rajtuk kívül az ökölvívók is megjelentek Harcsa Zoltánnal és Káté Gyulával.

 

Dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, Kiss Gyula ELTE-BEAC Polythlon Klub csapatvezető - edző és Rakaczki Zoltán MEFS sportszakmai munkatárs

 

A MEFS csapatát Székely Mózes főtitkár, a BEAC-os Kiss Gyula és Rakaczki Zoltán, sportszakmai munkatárs képviselte. A Magyar Olimpiai Bizottság váltója is rajthoz állt Tóth József utánpótlás igazgatóval, Pignitzky Dorottya, a Sport XXI Program vezetőjével valamint Kiss Zsanett szakmai tagozat koordinátorral.

 

Elöl Simicskó István államtitkár, háttérben a Magyar Triatlon Szövetség és a MEFS váltótagjai

 

Speciális sport kategóriában érdekeltként a házigazdák részéről Boronkay Péter, a dr. Bátorfi Team-Agria KTK kétszeres világ-, és háromszoros Európa-bajnok paratriatlonizója is rajthoz állt.

 

A triatlon úszó versenyszáma az egri Termál- és Strandfürdő úszómedencéjében

 

Összesen 1500-an vettek részt az eseményen.

A szervezők a váltó bevételét a fogyatékkal élők javára ajánlották fel.

 

Képgaléria

{gallery}1337{/gallery}