MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Hat magyar egyetemistának is szurkolhatunk a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon a hétvégén

Augusztus 5-7-ig tartják a svájci Nyon-ban a Triatlon Egyetemi Világbajnokságot, melyen hat magyar résztvevő is indul.

2016. június 06., hétfő 12:57

Triatlon MEFOB - 2016

Dátum: 2016. június 11-12
Helyszín: Fonyód
Kategória: Versenysport

2016. május 19., csütörtök 09:14

Tóth Tamás megszerezte a negyedik kvótát

Tóth Tamás megszerezte a negyedik kvótát

Azt már a hétvégi yokohamai verseny után tudni lehetett, hogy Vanek Margit, Kovács Zsófia és Faldum Gábor résztvevő lesz augusztusban Rióban az Olimpián, ám Tóth Tamás kvótájában csak reménykedni lehetett.

2016. május 18., szerda 14:54

Három magyar triatlonos mehet az olimpiára

Három magyar triatlonos mehet az olimpiára

A magyar szövetség számítása szerint három magyar triatlonos végzett kvótát érő helyen a sportág olimpiai kvalifikációs ranglistáján, eszerint a férfiaknál ifj. Faldum Gábor, míg a nőknél Vanek Margit  és Kovács Zsófia  indulhat a riói játékokon.

A BME hallgatók győzelmét hozta a Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokság

A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában múlt héten vasárnap szervezett Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokságról bár sok versenyzőt elcsábított a fonyódi ranglista és a velencei triatlonverseny és befolyásolhatta az indulók számát a közeledő vizsgaidőszak is, mégis kimondottan sikeres eseményt zártak a szervezők, a Budapesti Triatlon Szövetség és a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség. A táv mindkét nemnél 500 m úszásból, 16 km kerékpározásból és 3 km futásból állt.

Idén 64%-al többen neveztek a Triatlon MEFOB-ra

Az V. Egri Triatlon Fesztiválon megrendezett 2015-ös Triatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a férfiaknál 30 versenyző küzdött, míg a nőknél 11 versenyző állt a rajtvonalhoz.

Május közepén ismét Eger lesz a triatlon fővárosa

2015. május 16-án, szombaton immáron ötödik alkalommal rendezik meg a mára hagyománnyá váló Triatlon Fesztivált, amelynek részeként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából az AGRIA Kerékpár és Triatlon Klub megszervezi a 2015-ös Triatlon Egyéni és Csapat MEFOB-ot (Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság). Az eseményen jelen lesz a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a MEFS főtitkára, dr. Székely Mózes.

2014. június 16., hétfő 10:56

Egerben voltak az abszolút férfiak és nők

Egerben voltak az abszolút férfiak és nők

A Triatlon Fesztiválon megrendezett 2014-es triatlon MEFOB-on az egyetemisták megmérkőztek az abszolút férfi és abszolút női cím elnyeréséért. A férfiaknál 16 versenyző küzdött, míg a nőknél 9 versenyző állt a rajthoz.

2014. június 15., vasárnap 00:03

A triatlon veszi át az uralmat Egerben

A triatlon veszi át az uralmat Egerben

A hétvégén Eger lesz a triatlon fővárosa. Vasárnap tartják a már hagyománnyá vált Triatlon Fesztivált.

Magyar elsőség született a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon

A szokásosnál nehezebb pálya és a hőség ellenére magyar győzelem született a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon, ahol a hölgyek között az elsőséget Kovács Zsófia szerezte meg. Dudás Eszter a 13. lett. A versenyzőknek az 500 méter úszásból, 40 km kerékpározásból, valamint 10 km futásból álló olimpiai távon kellett bizonyítaniuk. A tizennégy országból induló 58 sportoló Brazíliavárosban a hőséggel, a pályával és egymással egyaránt keményen megküzdött.

1. oldal / 2