MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Ungvári Miklós a SportPont Program vendége volt ma az EFOTT-on

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és hatszoros magyar bajnok cselgáncsos volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program mai vendége az EFOTT fesztiválon. A sportágának egyetemi világbajnokságán aranyérmet és két ezüstérmet is szerző sportoló a Civil Tér színpadán vele készített interjúban elmondta, az olimpia után hónapokba telt, hogy elfogadja, hogy az ötkarikás játékokon nem aranyérmes lett, s átfogalmazódjon benne az ezüstérem értéke. A judo sportágban 1 nap alatt dől el minden – mondta Ungvári - ez egy olyan sportág, ahol pofonokat kap és ad az ember, sőt egyetlen rossz mozdulat a kiesést is jelentheti, ez által nagyon sok mindenre megtanítja az embert ez a sportág.

Olimpikonokkal találkozhatnak az EFOTT hetijegyek nyertesei

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a SportPont Programba beregisztrált sportkedvelő hallgatók között, az SPP nyereményjátékának díjaként ma 15 EFOTT hetijegyet sorsolt ki.

A szerencsés nyertesek e-mailen is kaptak értesítést, amelyben tájékoztatást kaptak arról, miként vehetik át nyereményüket. A mellékletben is megtalálható nyertesek névsorát a SportPont Program oldalán (http://sportpont.hu) és hivatalos Facebook oldalán is https://www.facebook.com/sportPONTprogram) közzétesszük.

Universiade: Letette az esküt a Magyar Egyetemi Csapat
Letették az esküt az oroszországi Kazanyban sorra kerülő 27. nyári Universiadéra utazó magyar sportolók péntek délután.
2013. június 28., péntek 15:42

Universiade eskütétel

Universiade eskütétel

A 2013. évi Nyári Universiadéra (Kazany, július 6-17.) utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án, pénteken, 17 órakor kerül sor az ELTE/ÁJK épületében (Aula Magna terem, V ker., Egyetem tér 1-3.). Az eskü szövegének előmondója Gangl Edina, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó és Nagy Péter, Universiade-győztes súlyemelő.

Az EFOTT lehet a nyár legsportosabb fesztiválja

Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül.

Sikeres triatlon MEFOB a köztársasági elnökkel

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára a 3. Eger Nagydíj triatlonfesztivál jótékonysági váltóversenyén, az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon (MEFOB). Az eseményt a Bátorfi Agria Kerékpár és Triatlon Klub, a Magyar Triatlon Szövetség és Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezte.

2013. május 10., péntek 15:59

Triatlon MEFOB a köztársasági elnökkel

Triatlon MEFOB a köztársasági elnökkel

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, Biros Péter, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Hosszú Katinka, világ- és Európa-bajnok úszó, Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok júdós, Császár Gábor, olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó, az MKB Veszprém játékosa is indul a 3. Eger Nagydíj triatlonfesztivál jótékonysági váltóversenyén, az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon (MEFOB). Az eseményt a Bátorfi Agria Kerékpár és Triatlon Klub, a Magyar Triatlon Szövetség és Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezi.

SportPont Fesztivál az egyetemisták sportolásának népszerűsítésére

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a SportPont Fesztivált, amelynek célja, hogy népszerűsítse a mozgást azon egyetemisták és főiskolások körében, akik egyáltalán nem, vagy nem rendszeresen sportolnak. A budapesti sajtótájékoztatón Simon Gábor főszervező, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja elmondta, hogy a rendezvénysorozatra most először kerül sor a MEFS, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös szervezésében.

2013. április 20., szombat 21:33

Judo Európa-bajnokság

Judo Európa-bajnokság

Az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Európai Judo Szövetség (EJU) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) 2013. április 25. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg az év egyik legrangosabb magyarországi sporteseményét, az adidas Judo Európa-bajnokságot, amelyre 42 ország 410 judósát nevezte nemzeti szövetsége.

1. oldal / 2