MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. május 21., szerda 08:11

EKF Sportnap

Közel 600 fő vett részt azon a sportnapon, amit Egerben a Sporttudományi Intézet szervezett. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt számos sportágakban megmérethették magukat. A főiskolai hallgatók mellett az egri általános, és középiskolás tanulók is aktívan és lelkesen kapcsolódtak be a nap történéseibe, mindannyian számos pozitív emlékkel térhettek haza.


A csarnok egyik részében a zenés táncos programok kedvelői tölthették hasznosan az idejüket. Jóga, aerobic, pilates, boxerobik, páros jóga, latin tánc, body ball, csikung, step aerobic, salsa, és a hastánc lépéseit sajátíthatták el.

A csarnok másik részében a küzdősportok kedvelői próbálhatták ki magukat és láthattak számos sportági bemutatót. Ökölvívás, karate, birkózás, grundbirkózás, kempo, judo, és női ökölvívás sportágak jelentek meg.

A csarnok harmadik szegletében a különleges sportágak szerelmesei sportolhattak, itt floorball, tollas, görkorcsolya, ugrókötél spotágakban ügyeskedtek a résztvevők.

Az atlétika pályán játékos atlétikai csapatverseny, valamint 60m síkfutás, helyből távolugrás, tömött labda dobás, és 1 órás gyűjtő futás gazdagította a programot. Mindemellett a kihívások kedvelőit katonai akadálypálya várta. A műfüves focipályán a labdarúgó bajnokság, a tornateremben ügyességi akadálypálya, és minitramp kínált sportolási lehetőséget. Igen népszerű volt az „1 perc és nyersz” játék, amelynek a sikeres teljesítése után apró ajándékokat kaptak a győztesek.

A Bitskey Aladár uszodában a vizes sportok kedvelői további programokon is részt vehettek. A jelenlévők vízi aerobikozhattak, vízi játékos vetélkedőn vehettek részt, és 5 csapat vízilabda közmérkőzést játszhatott egymással. A Sporttudományi Intézet a jövőben is szeretne hasonló sportági börzét rendezni, amelyre szeretettel vár minden érdeklődőt.

 

Képgaléria

{gallery}1761{/gallery}